• “Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır”
  • “Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır”
  • “Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır”
  • “Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır”
  • “Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır”
  • “Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır”
Çorlu Güncel

“Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır”

  • 19 Ekim 2018
  • 1907 Kez Okundu

19 Ekim Muhtarlar Günü Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Salim Sarıer Muhtarlar Demokrasi’nin temel taşıdır” dedi.

Çorlu Muhtarlar Derneği adına anıta dernek başkanı Salim Sarıer çelenk bıraktı. Çelengin ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene Çorlu da faaliyet yürüten muhtarların yanı sıra Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Çiçek, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün,  Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci, Hülya Perin, Kemaleddin Avcı, AK Parti, CHP, İYİ Parti ilçe başkanları ve yönetimleri katıldı.

“MUHTARLAR, VATANDAŞIN RAHATLIKLA SIKINTISINI, TALEBİNİ ANLATTIĞI KİŞİLERDİR”

Sarıer, “Muhtar, Türk toplumunun tarihsel, geleneksel nitelikleriyle ortaya çıkmış bir kavramdır. Nasıl siyasi partilerimiz demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıysa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Muhtar da demokrasinin temel taşıdır’. Genel ve yerel sorunları ilgili kuruluşlara iletilmesinde köprü rolü oynayan muhtarlık, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e taşınan önemli bir yerel yönetim birimidir. Devletimizin vatandaşlarımıza ulaşması noktasında her zaman en ön saflarda olan muhtarlarımız, halkımızın kendi içlerinden gelen biri olarak sorun, sıkıntı ve taleplerini rahatlıkla ilettikleri temsilcileridir. İlimizin Büyükşehir olması nedeniyle tüm muhtarlarımız mahalle muhtarı sıfatı ile geçmişte olduğu gibi günümüzde de önemli görevleri başarı ile yürütmeye devam etmektedirler” dedi.

“MUHTARLAR HEM ANNEDİR HEM DE BABADIR”

Konuşmasına devam eden Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı aynı zamanda Şeyh Sinan Mahalle Muhtarı Salim Sarıer, muhtarların mahalleli için bir anne bir baba olduğunu söyledi. Sarıer, “Muhtar mahallelinin ilk görüştüğü kişidir, muhtar mahallede devleti temsil eder, devlet adamlığının yanında bir anne bir baba gibi mahallelinin özelini paylaştığı kişidir. Mahallenin içinde olup hem devletine hem vatandaşına bu kadar yakın olan, bir devlet görevlisi daha yoktur. Muhtarın çalışma saati süresizdir, 24 saat boyunca kapısı vatandaşa daime açıktır. Muhtarlıklar mahallelinin her şeyiyle ilgilenen tek devlet kurumudur. Muhtar mahalleli için bazen doktor, bazen avukat, bazen bir psikologdur. Muhtar aslında mahalli için bir anne babadır. Aslında muhtar herkesin her şeyidir” dedi.

İmdat Şahin