• Aşure Günü Etkinliğine Yoğun Katılım Oldu
  • Aşure Günü Etkinliğine Yoğun Katılım Oldu
Çorlu Güncel

Aşure Günü Etkinliğine Yoğun Katılım Oldu

  • 24 Eylül 2018
  • 1307 Kez Okundu

Muharrem Oruç’unun bitmesiyle birlikte Çorlu Kırklar Cem Evi tarafından düzenlenen Aşure etkinliğine katılım yoğun oldu.

Çorlu Cem Evi Bahçesinde gerçekleştirilen etkinliği, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Belediye Başkan Yardımcıları, Erdoğan Demirci, Hülya Perin, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Çiçek, Çorlu AK Parti İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

12 gün boyunca Muharrem Oruç’u tutan Alevi Bektaşi vatandaşlar orucun bitmesiyle Çorlu Cem Evi’nde kurban kesip Aşure dağıttı.  Büyük kazanlara konan pilav ve Aşureler gelen vatandaşlara ikram edildi. Çorlu Cem Evi Başkanı Dr. Muzaffer Birdal, “Hep birlikte İslam Tarihi’nde önemli bir yeri olan Kerbela Vakasına bugünün yaşamına bugünün insanlarına bir ders olması insanların birlikteliğine beraberliğine hoşgörüyle can cana yaşamalarına vesile olması dileğiyle aşureler ve kurbanlarımızı dağıtıyoruz. İnsanların el birliğiyle katkı sundukları Cem Evimizde bizlerde elimizden geldiği kadar bu hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Ben bugün bizleri yalnız bırakmayan başta milletvekilimiz, kaymakamımızı ve belediye başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Bir araya geldik güzel bir etkinlik oldu herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

İmdat Şahin