• “Çiftçinin Derdi Bedava Kek Değil”
  • “Çiftçinin Derdi Bedava Kek Değil”
  • “Çiftçinin Derdi Bedava Kek Değil”
Çorlu Güncel

“Çiftçinin Derdi Bedava Kek Değil”

  • 18 Haziran 2018
  • 1317 Kez Okundu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı ile birlikte Çorlu Avcılar Derneği’ni ziyaret ederek dernek üyeleriyle sohbet etti. Köprülü burada yaptığı konuşmada çiftçinin bedava kek ve çayla çözülemeyecek sorunları olduğunu söyledi.

HALKTA DEĞİŞİM TALEBİ VAR

Çorlu Avcılar Derneği Başkanı Mert Yılmaz tarafından karşılanan Emre Köprülü ve Yıldıray Arıcı ile beraberindeki CHP’li grup, Avcılar Derneği Lokali’nin bahçesinde dernek üyeleri ve vatandaşlarla bir araya gelerek seçim çalışmaları ve ülkenin durumu hakkında sohbet etti.

Köprülü yaptığı konuşmada CHP olarak sahada iyi bir durumda olduklarını belirterek, beşinci milletvekillini zorladıklarını kaydetti. Köprülü,  “Seçim süreci baskın bir seçim oldu. Ama gördüğümüz manzara, baskın seçim kararını alanlar bugün pişman. Dolayısıyla burada baskın seçim var. Her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz. Her gittiğimiz yerde de halkın teveccühüyle karşılaşıyoruz. İnsanlar bir değişim talebini, değişim beklentisini artık yüksek sesle dile getirmeye başladılar. Artık çözüm üretmeyen, ürettiği çözümler halka dokunmayan bir iktidar var” dedi.

“HALKIN DERDİ BAŞKA”

Türkiye’de değişim vaktinin geldiğine dikkat çeken Köprülü, halkın sorunlarını doğru okuyamayan bir iktidarın görevde olduğunu belirterek, “Eğer bir kilide anahtarı sokuyorsanız, o anahtar o kilidi açmıyorsa yani sorunları çözemiyorsanız yanlış anahtardır. O zaman o anahtarı zorlamanın bir anlamı yoktur. İçerde anahtarı kırarsınız. Dolayısıyla başka anahtar deneyeceksin. Çünkü o kilidi açmak zorundayız. Sıkıntılarımız var, ekonomik sorunlarımız var. Ekonomik sorunları bu sıkıntıları açmak için çareler üretmemiz lazım. Bizim derdiğimiz bedava çay içmek, bedava kek yemek değil. Halkın derdi bu değil. Belki saraydan bakınca insanların derdi tasası bu görünüyor ama halkın derdi başka” dedi.

“TÜM KAZANÇ GİRDİLERE GİDİYOR”

Çiftçinin ağır girdi maliyetleri altında ezildiğine dikkat çeken CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü, “2002’de 1 litre mazot eşitti 3 kilo buğday. Bugün bir litre mazot eşittir altı kilo buğday. Bu kadar, mazot iki katına çıkmış. Senin cebinden litre başına üç kilo buğday gitmiş. Bir ton mazot, üç ton buğday demek. Bu senin cebinden çıkmış. İlacı, osu busu hepsinin masrafı ayrı. Ama ürettiğin buğdaydan mazota giden senin cebindeki parayı azaltıyor” şeklinde konuştu.  

SEYFİ GENÇ