• Çocuklar Burayı Çok Sevecek
  • Çocuklar Burayı Çok Sevecek
  • Çocuklar Burayı Çok Sevecek
Çorlu Güncel

Çocuklar Burayı Çok Sevecek

  • 23 Mayıs 2018
  • 1783 Kez Okundu

Çorlu’da yeni açılan ve çocuklara ve ebeveynlere hitap eden Minik Düşler Kitabevi, ünlü çocuk yazarı Özge Lokmanhekim’i konuk ederek çocuklarla atölye çalışması yaptı.

Gazetemize Minik Düşler hakkında bilgi veren Levent Bormalı, Minik Düşler’in çocuklara yönelik bir kitabevi olduğunu belirterek,  burasının açılışı için bir hayalle yola çıktıklarını söyledi. Bormalı, kitabevi fikrinin eşinden geldiğini belirterek, “Bir anne olarak çocuklara uygun kitapları bulamadığını söyledi. Bu nedenle böyle bir işe kalkıştık ve hayalimizi gerçekleştirdik.  Üç haftadır açığız. Hedefimiz çocuklara kitapları ulaştırabilmek. Çocuk kitaplarımız ve anne babalar için kafe alanında çay kahve içebilecekleri küçük bir salonumuz var” dedi.

MİNİKLER KİTAPLARINI İMZALATTILAR

Kitapların yanı sıra yazarları, eğitimcileri de çocuklarla buluşturmak istediklerini belirten Bormalı, “Bugün ilk yazarımız Özge Lokmanhekim’i konuk ettik. Kendisi çocukların çok sevdiği kitapları birkaç baskı yapan bir yazar, kitaplarını gezerek yazan bir yazar. Kitapları aracılığıyla gezdiklerini gördüklerini tüm çocuklara iletmek istiyor. Buradaki etkinlikte de çocuklara ilk uçak gezisini anlatıyor” dedi. Minik Düşler’deki okuma etkinliğine katılan Neşe Erberk Joyfull House’un minikleri,  daha sonra kitaplarını yazar Özge Lokmanhekim’e imzalattılar. İnik Kalpler Kitabevi, Çocuklara hem kitap okumayı sevdirmek hem de etkinliklerle bunu renklendirerek mutlu bir şekilde ayrılmalarını sağlayacak.

2500 ÇOCUK KİTABI RAFLARDA

Çocuklara hem oynayabilecekleri, hem eğlenebilecekleri hem de farkındalıklarını arttırabilecekleri bir ortam yaratmaya çalıştıklarını belirten Levent Bormalı, “Hedefimiz çocuklar. Burada Minik Düşler’de 0-14 yaşa hitap eden 2500 çeşit çocuk kitabı ve 200 kadar İngilizce çocuk kitabımız var. Bunun yanında kutu oyunları yani akıl oyunları var. Buradaki tüm oyunlar oyuncaklar el becerilerine ve çocuğun gelişimine yönelik yada strateji geliştirme, analitik düşüncesini geliştirmeye yönelik hem eğitici hem öğretici oyuncaklar.  Biz sadece annelere hitap etmek istemiyoruz fakat ağırlıklı olarak anneler çocuklarıyla ilgileniyorlar. Mesela bu cumartesi günü akıl oyunları etkinliğimize babaları da davet ettik. Çünkü gerçekten hem farkındalığı arttırmak için hem de her oyun her çocuğa aynı şekilde hitap etmiyor. Bazı çocukların başka yönde gelişmeye ihtiyacı vardır. Bunun farkına varmak için ebeveynlerin oyunun ne olduğunu öğrenmesi gerekiyor. Hedefimiz sosyal bir ortam. Yine yetişkinler için annelere yönelik çay sohbetleri başlayacak. Çay sohbetlerimize uzmanları davet edeceğiz” şeklinde konuştu.  

SEYFİ GENÇ