• 19 Mayıs Coşkusu Ergene'de Yaşandı
  • 19 Mayıs Coşkusu Ergene'de Yaşandı
  • 19 Mayıs Coşkusu Ergene'de Yaşandı
Ergene

19 Mayıs Coşkusu Ergene'de Yaşandı

  • 21 Mayıs 2018
  • 2496 Kez Okundu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ergene İlçesinde de coşkuyla kutlandı.

Ergene’de 19 Mayıs kutlamaları Atatürk Anıt alanına çelenk sunumu ile başladı.  Ergene Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam eden kutlama programı kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmaların akabinde şiirlerin okunması, folklor gösterisi, müzik korosu ve dinletisi renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını ilgiyle izledi.

Tören Ergene ’de okullar arası  etkinlikler  kapsamında düzenlenen çeşitli yarışma  ve turnuvalarda derece elde eden takım ve sporculara ödüllerinin protokol tarafından verilmesinin ardından sona erdi.

 

Çok Amaçlı Salon Hizmete Açıldı

Ergene Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Pınarbaşı Mahallesinde yapılan Çok Amaçlı Salonu vatandaşların hizmetine açtı. Pınarbaşı Mahallesi’nde düzenlenen açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Eski Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ünal Baysan, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, davetliler ve Ergeneli vatandaşlar katıldı.

 

“Halkımıza Hayırlı Olsun”

Başkan Yüksel “Hazırladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Yeni projelerle birlikte geleceğin modern Ergene’sini kurmak için gayret sarf ediyoruz. Bu doğrultuda kapalı düğün salonu ihtiyacı olan mahallelerimize Çok Amaçlı Salon yapım çalışmaları tamamlayarak, Pınarbaşı Mahallemizde bu anlamlı günde hayata geçirdik. Bu salon sadece düğün salonu olarak da kullanılmayacak. Çok amaçlı salon olarak kullanılabilecek bu yerin ve mahalle halkımıza Ergene Belediyesi Çok Amaçlı Salonun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokolün kurdele kesimi ile Çok Amaçlı Salonun açılış yapıldı. Açılış programının ardından Ergene Belediyesi’nin ramazan ayı dolayısı ile  her mahallede kurduğu iftar sofrası Pınarbaşı Mahallesinde kuruldu. Açılışa gelen vatandaşların iftara da katılması nedeniyle çok kalabalık geçen bir iftarda mahalle sakinleri birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşandı. Ramazan gösterilerinin akabinde her yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı anısına fener alayı yürüyüşü yapılması ile kutlama programı sona erdi.

 

Çok Amaçlı Salon Tam Not Aldı

Pınarbaşı Mahallesinde kazandırılan çok amaçlı olarak kullanılabilecek salon, mahalleli tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Düğünlerin eski dönemlerde olduğu gibi ev önünde gerçekleştiren vatandaşlar, mahallelerine Çok Amaçlı Salonun kazandırılmasından duydukları memnuniyetlerini sosyal medya üzerinden Belediye Başkanı Rasim Yüksel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz notuyla düştü.