• Abd Ve İsrail Protesto Edildi
  • Abd Ve İsrail Protesto Edildi
  • Abd Ve İsrail Protesto Edildi
Çorlu Güncel

Abd Ve İsrail Protesto Edildi

  • 16 Mayıs 2018
  • 1294 Kez Okundu

Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararına karşı düzenlenen gösterilerde yaşamını yitiren Filistinliler için Çorlu ayağa kalktı. Çorlu STK’lar Platformu ABD ve İsrail’i basın açıklamasıyla protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Çorlu Sivil Toplum Kuruluşları Platformunu oluşturan gruplar burada Kuran’ı Kerim okudu. Yitirilen Filistinli sivil vatandaşlar için dualar edildi. Çorlu STK’lar Platformu’nun düzenlediği protesto etkinliğine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Kerim Atalay, Saadet Partisi Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Murat Vakitçi, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ABD’NİN BU KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR

Çorlu STK’lar adına konuşmayı Çorlu İHH Başkanı Cemalettin Günay yaptı. Günay “Amerika Birleşik Devletlerinin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını, İslam’ın ilk kıblesi, kadim Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak taşıma girişimini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu girişim bizim için yok hükmündedir” dedi.  Konuşmasını sürdüren Cemalettin Günay, “Kudüs’ün gerek Birleşmiş Milletler gerekse uluslararası antlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirtecek her türlü adımdan özenle kaçınılması gerekirken üstelik BM Genel Kurulu’nun ve İslam İş Birliği Teşkilatı’nın Kudüs konusundaki son kararları ortadayken, ABD’nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişim Ortadoğu’da kan ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir. Geçtiğimiz aylarda İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda alanın kararlara rağmen hakları ihlal edilen Filistinli kardeşlerimizin onurlu davalarını savunurken İsrail’in eli kanlı katilleri tarafından şehit edilişini içimiz kan ağlayarak medyadan takip ettik” dedi.

ULUSLARARASI HUKUK VAHŞİCE ÇİĞNENMİŞTİR

İsrail’in şu ana kadar 55 Filistinli kardeşimizin şehadeti ve yüzlerce masum kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlerini lanetliyoruz ifadelerini kullanan Cemalettin Günay, ABD’nin ve İsrail’in hukuku çiğnediğini belirtti. Günay, “ABD ve İsrail’in coğrafyamızın gözbebeği ve barışın şehri olan mukaddes Kudüs’ü kana bulamasını uluslararası hukuku vahşice çiğnemesini en güçlü şekilde lanetliyoruz. İsrail’e böyle devam etmesi halinden, eninde sonunda akıttığı masum kanlarında boğulacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Müslümanların, Hristiyanların ve Musevilerin kendi dini ve tarihi hafızalarının muhafaza ettikleri Kudüs’te bu dengenin bozulması çok daha büyük sorunları tetikleme potansiyeline sahiptir. Bu tehlikenin bilincinde olduğunu düşündüğümüz uluslararası arenayı ve Birleşmiş Milletleri zaman kaybetmeksizin bir kez daha harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.

ABD Dünya Kamuoyunda Yalnız ve Mahkum Olacaktır

ABD’nin dünya kamuoyunda yalnız ve mahkum olacağını belirten Çorlu İHH Başkanı Cemalettin Günay, “dökülen binlerce Filistinlinin kanında ABD’nin dahli vardır” dedi. Günay,”ABD’nin ABD’nin içerisine düştüğü bu akıl tutulması ve izansız yaklaşım, ABD’yi dünya kamuoyunda ve devletler arenasında yalnızlığa mahkum ederken, işgal ve terör devleti İsrail’in zulmüne ve işlediği suçlara da ortak etmiş, dökülen binlerce masum Filistinlinin kanında ABD’nin dahlini doğurmuştur. Birkez daha güçlü bir şekilde haykırmaktayız ki, İsrail dünyanın gözü önünde apaçık bir soykırım gerçekleştirmektedir. Buna asla sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızıçizgisi, insanlığının kadim silüeti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir” dedi.

Basın açıklamasından sonra Çorlu Müftüsü Adem Gülmek Filistin de yaşamını yitiren sivil vatandaşlar için dualar okudu.

İmdat Şahin