• Çorlu Türkülerle Harman'landı
  • Çorlu Türkülerle Harman'landı
  • Çorlu Türkülerle Harman'landı
Çorlu Güncel

Çorlu Türkülerle Harman'landı

  • 11 Mayıs 2018
  • 1465 Kez Okundu

Çorlu Kültür Sanat Derneği’nin Hazırladığı Harman Etnik Müzik Korosu’nun sunduğu Türküleri Bir de Bizden Dinleyin adlı konser Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde dinleyicilerle buluştu.

Çorlu Kültür Sanat Derneği Başkanı Halil Bedri Selvi, konser öncesi yaptığı konuşmada, Çorlu Kültür Sanat Derneği’nin kültür ve sanatın yaygınlaşmasında müzik çalışmalarını da önemsediğini belirterek, “Toplumların yaygınlaşmasında kültür ve sanat ne kadar önemliyse müzik de o kadar önemlidir. Bir kent kültür ve sanatla nefes alır. Sanatsız kalan bir kent yaşamıyor demektir. Bizler Çorlu Kültür Sanat Derneği olarak yaşadığımız kenti sanatla buluşturmayı misyon edindik. Çorlu Kültür Sanat Derneği kültür ve sanat alanında çalışmalarını sürdürürken Mustafa Kemal Ataürk’ün kurduğu cumhuriyetin ilke ve devrimlerini baş tacı eder. Bu yönde kültür ve sanatı yücelten, hayatın güzelliklerini ön plana çıkartan, yaşama sevincini arttıran yaratıcılıklarıyla bunları gündelik yaşama taşıyan kültür ve sanat insanlarına destek vermeyi ideal edinmiştir. Bugün burada Çorlu Kültür Sanat Derneği olarak müzik etkinliğimizi sizlere sunuyor, nice etkinliklerimizde beraber olmayı arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Elekrogitarda Halit Güler, Klavyede Emre Kirişoğlu, Bağlama ve vokalde Emre Sandıkçı, Vokalde Özgen Şahin, Davulda Kadir Yılmaz, Bas gitarda Çağlar Sanşili’den oluşan Harman Etnik Müzik Grubu’nun üyeleri, seslendirdikleri halk müziği eserleriyle dinleyenlere keyifli bir gece başladı. Türkiye’nin tüm yörelerinden Selanik Türküsü, Yalan Dünya, Manastır Türküsü, Güzelliğin On Para Etmez gibi değişik eserleri seslendiren Harman Grubu, gecenin sonunda Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’ni dolduran dinleyicilerinden büyük alkış aldı.

SEYFİ GENÇ