• Volkan'dan İlk Müjde
  • Volkan'dan İlk Müjde
Çorlu Güncel

Volkan'dan İlk Müjde

  • 20 Nisan 2018
  • 1385 Kez Okundu

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni yönetim kurulu ve meclis divan kurulu basınla tanıştı. Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan basın aracılığıyla, üyelere TOBB tarafından desteklenen Nefes Kredisi’nin limitinin arttırıldığı müjdesini verdi.

ÇTSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda yönetim kurulu başkanı İzzet Volkan ve Meclis Başkanı Erdim Noyan, yönetim kurlu üyelerini ve Meclis yönetimini basınla tanıştırdı. Üyelerin kendilerini tek tek tanıttı. Konuşmaların ardından basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

VOLKAN’DAN BİRLİK MESAJI

Yönetim Kurulu ve Meclis’teki görev dağılımını basın mensuplarıyla paylaşan, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, yönetimde tüm komitelerin ve seçime giren tüm renklerin temsil edilmesine dikkat ettiklerini belirterek “Biz Çorlu Birlikte Güçlü diye yola çıktık. 11 Yönetim Kurulu üyemiz var. 16 komitenin 11’i birer kişiyle burada temsil ediliyor. Komitelerde seçilen tüm renklere de yönetim kurulumuzda yer vermeye gayret gösterdik. Seçmen gruplarda kendisini iyi temsil edeceğine inandığı adayları aramıza yolladı. Biz de bu noktada o mesajı aldık, tüm meclisi, mümkün olduğu kadar kapsayabilecek bir yönetim kurulu ve meclis divanı oluşturduk” dedi. Çorlu TSO’daki seçimlerin genellikle yakın farklalar gerçekleştiğine dikkat çeken İzzet Volkan, “Çorlu TSO yakın tarihinin belki de en açık farkla seçilen meclisi olduk. Burada artık Çorlu’nun çıkarı önemlidir. Biz artık birlikteyiz ve Çorlu için çalışıyoruz” dedi. 

ÜYELERLE İLETİŞİM İÇİN LİSTELER GÜNCELLENİYOR

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın üye kayıtlarının güncel olmadığını belirten Volkan, “Şirketlerin çoğu muhasebeciler tarafından kurulduğundan, kayıtlı adres veya telefon genellikle muhasebecilere ait çıkıyor. Bizler de üyelerimize doğrudan ulaşamıyoruz. Bu nedenle üye bilgilerimizi güncelliyoruz. Oda üyelerimize de çağrı yapmak istiyorum, kayıtlarını güncellesinler ve odamızla irtibatta olsunlar. Etkinliklerden ve duyurulardan haberdar olmaları, mağduriyet yaşamamaları için bu çok önemli” dedi. Volkan, kayıtların güncellenmesi için bir ekip kurulduğunu ve ekibin hem Oda merkezinde hem de sahada çalışmaya başladığını açıkladı.

ESNAFA NEFES KREDİSİNİN LİMİTİ ARTTIRILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteklediği Nefes Kredisi’nin Çorlu’da yeterince kullanılamadığını belirten Volkan, Çorlu TSO’nun yeterli kaynak ayırmamasından kaynaklı bu durumun ilk yönetim kurulu toplantısında giderildiğini ve limitin iki katına çıkarıldığını açıkladı.  Volkan, “Bugün üyelerimiz çok rekabetçi ve piyasada olmayan 0.99 faiz oranıyla ilk altı ayı sadece faiz ödemek üzere 18 aylık kredi alabiliyorlar. Toplam limiti 50 bin lira olan bu krediyi 100 bine çıkardık. Ziraat, Denizbank, Halkbank, Vakıflar Bankası ile Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım aracılığıyla bu kredileri üyelerimiz alabilecekler” dedi.  Bu faiz oranı ve kredi miktarının önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Volkan, “Ekonomik olarak üyelerimizi rahatlatacağımıza söz vermiştik. Bugün daha çok yeniyiz. Ama ilk İlk aksiyonumuzu bu açıdan aldık. Üyelerimizin masraflarını düşürmek için bu süreçte tüm ticari hayata yardımcı olmak adına, elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi. Volkan, Çorlu TSO üyeleri için daha iyi imkânlar ve fırsatlarla kaynak yaratmak için çalışmalara devam edeceğini söyledi.

“SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Bir soru üzerine siyasete atılmayı düşünmediğini ve 4 yıllık TSO bakanlığını en verimli ve Çorlu için en yararlı olacak biçimde geçirmeyi hedeflediğini belirten Volkan, “Kars Ticaret ve Sanayi Oda başkanı bizden genç. En genç başkan unvanını kaybettik ama en çalışkan en, etkili başkan unvanı için çalışacağız” dedi.

“SANAYİ ODASININ KURULMASI ZARURET OLDU”

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, Tekirdağ Sanayi Odası’nın kuruluşu ile ilgili bir soru üzerine Sanayi Odası’nın kuruluşu için müteşebbis heyeti içinde olduğunu hatırlatarak, “Bundan yaklaşık beş yıl önce başlattığımız süreç devam ediyor. Özellikle idari boyutta devam eden bir süreç var. Bunun ne zaman tamamlanacağı hususunda net cevap vermem mümkün değil” dedi. Geçmiş dönemlerde sanayicilerin kenara itilmesi nedeniyle Sanayi Odası kurulması girişimlerinin olduğunu anımsatan Noyan, “Geçmiş dönemde İzzet başkan gibi toparlayıcı ve birleştirici yönetimler olsaydı buna gerek olmazdı. Fakat artık bu zaruret oldu. Sanayicilerin kendilerini rahat ifade edebileceği bir oda olması daha iyi olacaktır” şeklinde konuştu. 

SEYFİ GENÇ