• Sandıktan Osman Tunca Çıktı
  • Sandıktan Osman Tunca Çıktı
  • Sandıktan Osman Tunca Çıktı
  • Sandıktan Osman Tunca Çıktı
  • Sandıktan Osman Tunca Çıktı
Çorlu Güncel

Sandıktan Osman Tunca Çıktı

  • 20 Şubat 2018
  • 1261 Kez Okundu

Çorlu Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif’inin seçimi gerçekleşti, seçimde yüzü gülen mavi liste Osman Tunca oldu. 931’in oyun kullanıldığı seçimde 641 oyu Osman Tunca alırken, beyaz liste ise 290 oyda kaldı.

Günler öncesinde çekişmelere sahne olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin seçimi sonuçlandı. Piknik Garden Toplantı Salonu’nda saat: 12.00 da başlayıp, akşam 21.00 kadar deva eden seçimlere ilgi yoğundu.  
Osman Tunca’nın karşısına Kooperatif bünyesinde bulunan beş oda başkanı aday çıkarmıştı. Çorlu Pazarcılar Odası başkanı Enver Şengelir, Madeni Eşya ve Elektrikli Aletler Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Rüstem Duman, Kahveciler Odası Başkanı Yıldız Filiz, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Coşkun Tokgöz, Bakkallar Odası Başkanı Yusuf Gümüş Kooperatifte değişim zamanı diyerek Rüstem Duman’ın başkanlığında seçime girdi. Seçimlerde Kooperatif ortaklarının önüne sandık konuldu. Sandıktan ise değişim çıkmadı. 
İlk Gerilim Divan Başkanlığında Yaşandı
Kısa süreli gerilimlere de sahne olan Kooperatif seçiminde ilk gerilim divan başkanlığı oluşurken yaşandı. Rüstem Duman’ın Beyaz Liste’si Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Güleroğlu’nu divan başkanlığına önerdi. Divan Başkanlığında oylamaya geçildiğinde ise açık sayım usulü yapıldı. Açık sayımda zorlanan seçim sorumluları, başkan adaylarından bir formül bulmasını istedi. Başkan adayları Rüstem Duman ve Osman Tunca aralarında anlaşarak İsmail Güleroğlu’nu divan başkanlığına seçti. 
Sandık Kuruldu
Beş oda başkanı seçime giderken Kooperatif seçimlerinde sandık kurulmasını talep etmişti. Kooperatif seçimlerinde ise beş oda başkanın talebine Osman Tunca karşı çıkmayarak sandık kurulması sağlandı. Seçime geçilmeden önce başkan adayları ve kooperatif ortakları seçimde konuşma fırsatı buldu. Konuşma esnalarında ise yine kısa süreli gerginlikler yaşandı. 
Aday Olma Nedenimiz Ortaklarımıza Hizmet Etmektir
Adaylar arasında ilk konuşmayı Rüstem Duman yaptı. Duman aday olma nedenlerinin kooperatif ortaklarına hizmet etmek olduğunu söyleyerek şunları belirti: “Bizler beş oda başkanı olarak, siz saygıdeğer ortaklarımıza hizmet etmek için, bir karar verdik. Ve benim başkanlığımda bir yönetim oluşturduk. Bizleri bu oluşuma mecbur eden nedenleri sıralarsak; 8 yıldır oda başkanlığımda kooperatif adına, odamıza hiçbir bilgi verilmemesi. Mevzuat çokluğundan kredi çekememek. Bazı kredileri uygun olmayan kişilere, kişiye özel formül uygulayıp kredi kullandırıldığı gibi sıralayabiliriz. Bütün ortaklarımızın ihtiyaç ve beklentilerine duyarlılıkla, en hızlı şekilde yanıt vereceğiz. Herkesi dinleyip görüşlerini alacağız planlarımızı o şekilde oluşturacağız. Birlik ve beraberlik içinde çalışarak, bizler yeni işler başaracağız” dedi. 
Oda Başkanları Kendi Odalarındaki Mevzuatları Kaldırsın?
Rüstem Duman’dan sonra konuşma yapan Osman Tunca şunları söyledi. Tunca: “Ortakların kredi müracatlarında, Ticaret Bakanlığı, Halkbankası, ve Merkez Birliğimizin beraber hazırladıkları evrak listesini bizler kooperatifler olarak siz ortaklarımızdan temin ederek üst yazıyla banka şubelerine soruşturma için veriyoruz. Bankanın yaptığı değerlendirme sonucuna göre kredi işlemlerine başlıyoruz. Kooperatifin mevzuatı bu şekilde çalışır ve bunu kooperatif yöneticisi hiçbir şekilde değiştiremez” diyen Tunca oda başkanlarına seslenerek şunları söyledi: “Mevzuat değiştirmek isteyen siz değerli oda başkanlarına soruyorum; Sizler üyelerinden oda kayıt belgesi ve benzeri evrakları için ücret alırken mevzuat gereği diyorsunuz. Madem ki kooperatif mevzuatını azaltacak yada kaldıracaksınız o zaman neden ilk önce odalarınızda bu mevzuatınızı azaltmıyorsunuz veya kaldırmıyorsunuz?” dedi. 
Sandıktan çıkan Osman Tunca’yı Rüstem Duman tebrik etti. Kooperatifin seçimine Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, Oda Başkanları, Dernek Başkanları ve birçok Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi katıldı. 
İMDAT ŞAHİN