• Taşerona Kadroda Başvurular Tamamlandı
Çorlu Güncel

Taşerona Kadroda Başvurular Tamamlandı

  • 12 Ocak 2018
  • 1033 Kez Okundu

Kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili düzenlemede belirlenen 10 günlük başvuru süresi dün doldu. Bağlı bulundukları kurumlara başvuru yapan işçilerin başvurularının değerlendirilmesi için tespit komisyonları kurulacak.

Çorlu Sosyal Güvenlik İlçe Müdürü Sedat Çelik, belediye işçilerinin belediyeye, kamu kurumlarında çalışanlarının da kamu kuruluşlarına başvuru yaptığını belirterek SGK tarafından çalıştırılan taşeron işçilerin başvurularının da il müdürlüğü tarafından alındığını söyledi. Avrupa Yakası’na taşeron düzenlemesiyle ilgili süreç hakkında bilgi veren SGK İlçe Müdürü Sedat Çelik, Resmi Gazetede 1 Ocak 2018’de yayınlanan tebliğde belirtilen 90 günlük sürecin 10 günlük başvuruların alınması kısmının geride kaldığını belirterek sürecin kalan 80 gün içinde tamamlanacağını söyledi.

İşlemler 2 Nisan’da Bitecek

Çelik 10 günlük başvuru süresinin ardından her kurumun kendi içinde başvuruları değerlendirecek bir tespit komisyonlarının kurulacağını, tespit komisyonlarının yönergede belirlenen 40 günlük tavsiye süresi boyunca inceleme ve değerlendirme yapacağını söyledi. Çelik açıklamasında, “40 günlük sürenin sonunda 3 günlük ilana itiraz süresi işletilecek. Sonra üç gün süresince itiraz işlemleri 7 günlük sürede değerlendirilerek kesin listeler hazırlanacak. 3 Mart -22 Mart arasında da sınavlar gerçekleştirilecek Sınavlar yazılı, sözlü veya hem yazılı hem sözlü olabilecek. Sınava idarelerin kendileri karar verecek. Sınavları da sınav kurulu oluşturulup sınavları bu kurul yürütecek. 2 Nisan’a kadarki 80 günlük süreçte de başvuru süreci tamamlanacak. Bu tarihten önce de bitebilir” dedi.

İşçilerin Belirsizliği Sona Erecek

Taşeron düzenlemesiyle taşeron işçilerin ihale dönemi sonrasında işsiz kalmalarının sona ereceğini belirten Çelik, “Bu düzenlemeyle beraber sigortalı emeklilik süresini hak edene kadar çalışmaya devam edecek. Yani taşeron dönemindeki gibi ihale dönemi bitti, bir boşluk olacak, yapılacak yapılmayacak, kalacak kalmayacak gibi bir belirsizlik olmayacak. İhale stresi yaşamadan emekliliği hak edene kadar bu kapsamda çalışmaya devam edecekler.” Dedi.

SEYFİ GENÇ