• Çalım`dan Kongre Değerlendirmesi
Çorlu Güncel

Çalım`dan Kongre Değerlendirmesi

  • 17 Kasım 2017
  • 1247 Kez Okundu

AK Parti Ergene İlçe Başkanı Mustafa Çalım genel merkez kararıyla ertelenen AK Parti Ergene İlçe Kongresine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Özel gerekçeleri Sayın Cumhurbaşkanımız ve genel merkezimizdedir

AK Parti Ergene İlçe Başkanı Mustafa Çalım ertelenen ilçe kongresine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çalım kongrenin ertelenmesinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 30 tane büyükşehirde kongrelerin durdurulması ve ertelenmesi konusunda talimatı doğrultusunda genel merkez kararı ile alındığını belirtirken; “Münferit olarak Ergene ve Tekirdağ için böyle bir karar yoktur. Türkiye`de ki 30 tane büyükşehrin tamamında kongreler durdurulmuştur.  Bunun özel gerekçeleri Sayın Cumhurbaşkanımız ve genel merkezimizdedir” dedi.

Ergene ve Tekirdağ için özel bir durum söz konusu değil

Çalım açıklamalarının devamında; “Kongrelerimizle ile ilgili en son yapılan merkez karar yürütme kurulu toplantısı sonrası il kongrelerimiz bu hafta itibari ile başlıyor. Rize`de ilk kongremiz yapılacak. Genel Merkezimizin basın sözcüsü gerekli açıklamayı yaptı. Normal iller bittikten sonra büyükşehir kongrelerimiz başlayacak. Bizim Mart sonuna kadar il kongre takvimimiz var. Yılbaşına kadar da ilçe kongre takvimimiz var. Bazı yerlerde bu kongreler erken başladığı için böyle bir algı oluşmuş olabilir. Yapılmayan sadece Ergene ve Süleymanpaşa ilçe kongreleri kaldı. Bu 2 kongre önümüzde ki süreç içerisinde yapılacak. Büyükşehir kongrelerinden önce bitecek. Büyükşehir kongrelerinden önce 51 ilin kongresine bu hafta itibari ile başlayacak. 30 büyükşehir il kongresine de Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat katılacağı açıklaması yapıldı. Ergene ve Tekirdağ için özel bir durum söz konusu değil. Bu tamamen genel merkezimizin kongre takvimini belirleme yetkisi kendilerindedir. Hatta şunun altını çizerek söylüyorum, takvim dışında bir uygulama yoktur” ifadelerine yer verdi.

Süreç devam ediyor

Tek liste ile seçime girmesi beklenen Hamdi Sarıer ile ilgili de her hangi bir değişikliğin olmadığını sözlerine ekleyen ilçe başkanı Mustafa Çalım Bu konu ile ilgili tasarruf genel merkezimiz ve genel başkanımızdadır. Süreç devam ediyor. 3 yıl önce 16 Kasım`da göreve gelen yönetimiz. 3 yıldır da görevimizi ifa etmeye çalışıyoruz. Kongreler yapılana kadar da bizim yönetimimiz görevinin başında olduğu için şu anda Ergene`de seçilmiş ilk yönetim kurulu olarak görevimize devam ediyoruz. Bundan sonra ki süreç ile ilgili de kongremizi gerçekleştireceğiz.