Ergene'de İstiklal Marşının 99. Yılı Kutlandı

İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 99.yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 84.yıl dönümü münasebetiyle Ergene Aka Kolejinde program düzenlendi.

Avrupayakası Gazetesi 2.757 okunma
Paylaş:
Reklam
REKLAM ALANI300 × 300 px


Ergene Aka Koleji öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu programa Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Ergene Garnizon Komutanı Topçu Albay Mehmet İçlibaş, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Özgür Dehri, Ergene İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Çiçek, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cebeci, Siyasi Parti temsilcileri, İlçe Müftüsü Ali Osman Bayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, Şehit ve Gazi Aileleri, Mahalle Muhtarları, öğretmen, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunması ile devam etti. Programda daha sonra Aka Koleji öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu oratoryo gösterisi sergilendi.

Program Ergene İlçesindeki okullarda “12 Mart İstiklal Marşımızın kabulü ve Milletin Adamı Mehmet Akif Ersoy” konulu resim, şiir, kompozisyon yarışması ile İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere Ergene Kaymakamı, Ergene Garnizon Komutanı Topçu Albay Mehmet İçlibaş ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel tarafından ödüllerin verilmesiyle son buldu.

Bu Haberi PaylaşınGelişmelerden herkesin haberdar olmasını sağlayın

Habere Ait Fotoğraflar

2 Fotoğraf
Ergene'de İstiklal Marşının 99. Yılı Kutlandı - 1Ergene'de İstiklal Marşının 99. Yılı Kutlandı - 2