Ergene'de Okul Güvenliği Masaya Yatırıldı

Ergene Kaymakamı Kadir Duman başkanlığında, ilçedeki okulların güvenliğine yönelik olağan aralıklarla gerçekleştirilen Okul Güvenliği Toplantısı yapıldı.

Avrupayakası Gazetesi 259 okunma
Paylaş:
Reklam
REKLAM ALANI300 × 300 px

Toplantıda, Ergene’deki okullarda mevcut güvenlik durumu kapsamlı şekilde değerlendirilirken, öğrencilerin güvenli bir eğitim ortamında öğrenim görmelerine yönelik alınabilecek tedbirler ele alındı. Okulların giriş ve çıkış saatlerinde kolluk kuvvetlerinin devriye faaliyetlerinin artırılarak sürdürülmesi, okul idareleri ile kolluk görevlileri arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi ve okulla ilişiği bulunmayan kişilerin okul çevrelerinden uzaklaştırılması konuları görüşüldü. Toplantıda ayrıca öğrenci disiplin süreçlerinin etkin şekilde uygulanması, velilerin bilgilendirilmesi, dijital bağımlılıkla mücadelede ailelerin rolünün artırılması ve akran zorbalığının önlenmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.
Okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi, rehberlik faaliyetlerinin etkin şekilde yürütülmesi ve öğrencilerin karşılaşabileceği risklere yönelik önleyici ilave tedbirlerin alınması da toplantının gündem başlıkları arasında yer aldı.
GÖKHAN DUMAN
 

Bu Haberi PaylaşınGelişmelerden herkesin haberdar olmasını sağlayın

Yorumlar

0 Yorum

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorum Yazın
0 / 1000
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır. Bağlantı, hakaret ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz. IP adresiniz yasal zorunluluk gereği kaydedilir.