• Tobdesder'den
  • Tobdesder'den
Çorlu Güncel

Tobdesder'den "Otizmli Ve Özel Çocuklarla Etkinlik"

  • 10 Mayıs 2024
  • 424 Kez Okundu

2019 yılında eğitim, sağlık ve istihdam konularında otizmli ve özel gereksinimli bireylerin desteklenmesi amacıyla kurulan Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği(TOBDESDER) çalışmalarını sürdürüyor.

Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği yürüttüğü çalışmalarına devam ederken, özel çocukların sosyal etkileşimlerini artırmak ve topluma daha iyi entegre olmalarını sağlamak adına çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı otizmli ve özel çocukların akranlarıyla bir araya gelerek kutlamalarını sağlamak üzere düzenlenen "Çocuk Şenliği" etkinliği, bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Etkinlik, Aziz Günden Okulu Bahçesi'nde düzenlendi ve renkli görüntülere sahne oldu.

Şişme oyun parkuru ve palyaço eşliğinde gerçekleşen etkinlikte, İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri öğretmenlerinin gözetiminde eğlenirken, aileleri de mutlu bir şekilde etkinliğin keyfini çıkardılar. Çorlu İbni Sina Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı Sevgi Gültekin'in yaptığı açılış konuşmasında, etkinliğin okul ve aileler için büyük önem taşıdığını vurgulayarak TOBDESDER'e teşekkür edildi.

TOBDESDER Başkanı Aysel Ergüney ise yaptığı açıklamada, öğretmenler için düzenlenen otizm farkındalık eğitimlerinin yanı sıra özel çocuklar için düzenlenen şenliklerin sosyalleşmelerini artırmayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca, otizmli ve özel çocuklar için gündüz bakımevlerinin açılmasının önemine dikkat çekerek, yerel yönetimden destek talep ettiklerini ifade etti ve etkinliğin gerçekleşmesine izin veren Çorlu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Etkinliğe destek veren DMR Organizasyon yetkilisi ve otizmli çocuk babası Serkan Damar'a TOBDESDER tarafından teşekkür plaketi verildi. Etkinliğe, Kültür ve Sosyal İşlerden sorumlu Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı, Sosyal İşler Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro ekibi, okul idarecileri ve Dernek üyeleri de katıldı.

TOBDESDER'in düzenlediği "Çocuk Şenliği" etkinliği, otizmli ve özel çocukların toplumla bütünleşmesine katkı sağlaması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.