• “Hayali Olanlar, Başarılı Olur”
  • “Hayali Olanlar, Başarılı Olur”
  • “Hayali Olanlar, Başarılı Olur”
Çorlu Güncel

“Hayali Olanlar, Başarılı Olur”

  • 30 Kasım 2023
  • 578 Kez Okundu

2014 yılında kurulan Ergene’nin kurucu belediye başkanı Rasim Yüksel 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday adayı olduğunu duyurdu. Gazetemize konuşan Başkan Yüksel, “Siyasette, hayali olanlar başarılı olur” dedi

Velimeşe Belde Belediye Başkanlığı yapan ve 2014 yılında Tekirdağ’ın büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte Ergene kurucu belediye başkanı seçilen Rasim Yüksel, bu güne kadar yaptığı projeleri gazetemizi ziyareti sırasında değerlendirdi.  31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday adayı olduğunu vurgulayan Başkan Yüksel, bu güne kadar Ergene’ye önemli projeler kazandırdıklarını vurgulayarak “hayali olanlar başarılı olur” dedi. 

ÖNCELİKLE BU GÜNE KADAR BİZE BU GÖREVİ LAYIK GÖREN HALKIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM 

Ergene’nin kurulmasıyla kurucu başkan seçilen Rasim Yüksel, “Bu güne kadar bize bu görevi layık gören halkımızı sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasını sürdüren Başkan Yüksel, “Siyaset bir öngörü bir hayal etme işidir. Hayal edip projeye dökme işidir. Bizde yıllarca Anadolu’ya Türkiye’nin birçok noktasına işler yaptık. İşler yaparken projelere baktık, bölgemize neler yapabiliriz diye hayallerini kurduk” dedi.

SIFIRDAN BELEDİYE KURDUK, 9 YILA ÇOK ŞEY SIĞDIRDIK, HEDEFLERİMİZİN YÜZDE 90’INI GERÇEKLEŞTİRDİK

Sıfırdan belediye kurduklarını ifade eden Başkan Yüksel, “Ne hedef koyduysak yüzde 90’ını gerçekleştirdik. Sıfırdan bir ilçe kurduk, bu bize kısmet oldu. Örneğin hazır bir belediyeyi yönetmek yeni gelen bir belediye başkanı için kolaydır, ama biz bir el arabası olmayan bir küreği olmayan bir belediye kurduk. İnsanlara çok uzun gibi geliyor, yüz yıl gibi geliyor ama bu böyle değil mazimiz çok yeni 9 yıla çok şey sığdırdık. Bizim köylerimiz yeni mahallelerimiz Avrupa köyü gibi. İddialı projeler gerçekleştirdik, düğün salonlarını yaptık, alt yapıları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Pandemi süreci bizi ve bütün belediyeleri çok geri attı. Pandemi sürecinde yoğun rahatsızlık gerçekleştirdim. Buna rağmen yine başarılımıyız başarılıyız, tabi ihale süreçlerini geri attı. Şu an da ekonomik sıkıntılarda üstüne eklendi. Örneğin Yulaflı mahallesine sağlık ocağı kooperatif projemiz var, ihaleye çıktık ihaleye giren yüklenici firma yok. Fiyat dengesi yerinde değil, beton demir diğer malzemeler arttığı için müttehitlerde ihaleye girmiyor. Bizden kaynaklanan bir şey yok, hedeflerimizde sekteler oldu Karamehmet Mahallemizde meydan projemiz var, Esenler sağlık ocağı muhtarlık gençlik merkezi projemiz var. biz çok şey yaptığımız için vatandaşın beklentisi çok üst düzeye çıkıyor. Biz Yulaflı Mahallesi’nden başladık 90 bin metre taş yaptık, meydanlar yaptık, Atatürk Heykeli yaptık, parklar yaptık ama vatandaşın her yıl talepleri artıyor. Her yıl yeni bir şey istiyor. Her mahallede tarihi hizmetler yaptık” dedi.  

BİR YILDA 1,2 MİLYON METREKARE KİLİT TAŞ, 60 KİLOMETRE ASFALT ATTIK 

“Büyükşehir belediyemizle önemli önemli işler yaptık. Büyükşehir Belediyemiz Sağlık Mahallesi, Yeşiltepe’de 100 kilometre içme suyu, 120 kilometre kanal projesini gerçekleştirdik” diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bizde bir yıl içerisin de bölgemizde tam 1 milyon 200 bin metrekare kilit parke taş, 60 kilometre asfalt yaklaşık bir buçuk katrilyon bu para tamamen Ergene’nin parasıdır. Tabi Velimeşe Ergene’yi destekledi bu anlamda. Bizim mülklerimiz Velimeşe’den geldi. Örneğin Ulaş mahallesinden bir karış yerimiz yoktu, yerler hazineydi. Misinli de yerimiz yok. Velimeşe Mahallemizde yer sattık yerde aldık. Ben 500 dönüm yer almıştım, Velimeşe dönemimde, bugün 8 bin dönüm tarım arazimiz hala duruyor, mülklerimize sahip çıktık, sahip çıkmaya da devam ediyoruz. Bunları tabi kiraya veriyoruz. Dengeyi korumaya çalışıyoruz. Sağlık Mahallesi Yeşiltepe’de Avrupai yollar sevgi yolları inşa ettik. Büyükşehir Belediyemizle birlikte Yeşiltepe Mahallesi’ne kapalı spor salonu projesi başlattık, temelini atıyoruz. Gençlerimiz adına basketbol voleybol sahaları inşa edeceğiz. Bisiklet yollarımız var” dedi.  

YENİ DÖNEMDE PROJELERİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ

Yeni dönemle ilgili konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Yeni dönemde projelerimize devam etmek bitirmek istiyoruz. Çünkü yeni dönem itibariyle görsellik ortaya çıkacak, çünkü alt yapı yüzde 90 bitti. Mahallelerimizde parklar sosyal alanlar inşaa ettik, çok kısmi kaldı. Vatandaşlarımızın talepleri belli, düğün salonu talepleri var, futbol sahaları talepleri var. Velimeşe’de 3 bin kişilik Trakya’nın tek çim sahası bizde. Bunu tamamen kendi imkânlarımızla yaptık. Naim Süleymanoğlu Tesisleri parayla yapılacak tesisler değil. Çünkü alt yapı olmadan başarı olmuyor. Vakıflar Mahallesi’ne yine güzel bir spor kompleksi kazandırdık. Meradan hazineye döndürdüğümüz Kırkgöz Esenler Futbol sahası spor kompleksi projesi hazır. Tahsis bakanlıkta bakanlıktan çıkar çıkmaz ihalesini yapacağız. Kapalı halı sahalar inşa edeceğiz” dedi. 

YENİ DÖNEMDE BELEDİYE BİNAMIZI YAPACAĞIZ, PROJEMİZ HAZIR

Konuşmasını sürdüren Başkan Yüksel, “Tabi bu güne kadar dağınıktık belediyeyi tek çatı altında toplamak istiyoruz. Belediye binasını inşa edeceğiz. Bu güne kadar yapmadık, yapmamamızın sebebi diğer mahalleler hizmet bekliyordu, parayı tek bir noktada toplayamazdık. Toplasaydık diğer mahallere hizmet edemezdik. Çok elzem değildi, tabi dağınık olması sıkıntı. Yeni dönem itibariyle en büyük projemiz belediye binamız olacak. Projemiz hazır. Sağlık mahallemizde yine açık ve kapalı düğün salonu projeleri bekliyor. Bu neden gerçekleşti, Çorlu’da 60-70 bin liraya kadar düğün salonları kiraya veriliyor, bizde çok cüzi rakam biz 10 bin liraya veriyoruz, bu da gençlerin yanında olduğumuzun göstergesidir. Hiçbir ilçede cüzi miktarlarla gençlere destek olduğunu düşünmüyorum. Gençlerimize önem veriyoruz. Kurslarımız devam ediyor, çok kısa zamanda çok büyük işler yaptık” dedi.  

DİJİTAL ANLAMDA DA SOSYAL BELEDİYECEİLİK ANLAMINDA DA ÖNCÜYÜZ

“En önemlisi büyük belediyede ne varsa bizde de onlar var. İmardan gelen şikâyetler var, en kısa zamanda yeni programlar aldık. Vatandaşlar dijital ortamlarda müracaatlarını yapacaklar” diyen Başkan Yüksel, “Dijital geçmek zorundayız. Vatandaş bazen benim dosyam çıkmıyor diyor. Mütahit dosyasını imzasını çekmiş dosya askıda bekliyor ama ne oluyor işte benim dosyam imardan çıkmıyor teziyle çok karşılaşıyoruz. Ama allah kısmet ederse bunu dijitale dökeceğiz. Vatandaş veya mülk sahibi belediyeye gelmeden bunu görebilecek eksiğini tamamlayabilecek. Bizim belediyemiz şeffaf herkese açık. E imarını insanlar belediye gelmeden görebiliyor. Dijital anlamda da sosyal anlamda da öncüyüz. Tekirdağ’ı sporda bizler temsil ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

İMDAT ŞAHİN