• Çorlu Esnaf Odası'ndan ‘İstifa' Açıklaması
Çorlu Güncel

Çorlu Esnaf Odası'ndan ‘İstifa' Açıklaması

  • 30 Kasım 2023
  • 651 Kez Okundu

Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Recep Karıksız, oda yöneticilerinin istifa iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası yöneticilerinden bazılarının istifa ettiği iddialarına cevap veren Recep Karıksız konuyla ilgili açıklama yaptı. Olağan Genel kurul zamanına kadar iki yıl boyunca görevlerinin başında olduklarını vurgulayan Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Karıksız “Görevimiz neyi gerektiriyorsa esnafımız için ne yapmamız gerekiyorsa bunun bilincinde olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

HENÜZ BİZE GELEN RESMİ BİR İSTİFA DİLEKÇESİ BULUNMAMAKTADIR

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Recep Karıksız, “Bilindiği üzere birkaç gündür kamuoyunu meşgul eden ve geçtiğimiz hafta sonuna doğru, üç yönetici arkadaşımızın sosyal medya üzerinden Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yöneticiliğinden ‘’gördükleri lüzum üzerine’’ istifa ettiklerini duyurmaları sebebiyle sizlerden gelen sorular üzerine bu açıklamayı yapma gereğimiz ortaya çıkmıştır. Baştan belirtmek istiyorum ki henüz bizlere gelen resmi bir istifa dilekçesi bulunmamaktadır” dedi. 

“MURAT TURNA’NIN YENİDEN ODAYA DÖNEBİLMESİ İÇİN HEPİMİZİN İSTİFA ETMESİ GEREKİYOR”

“Asıl konunun ortaya çıkış şeklini anlatmak gerekirse; Oda Eski Başkanı Murat Turna’nın tekrar oda başkanı olarak göreve döneceği söylentilerinin ortaya çıktığı birkaç Yönetim Kurulu arkadaşım tarafından bana bildirilmiştir” denilen açıklamanın devamında Karıksız, “Bunun üzerine Yönetim Kurulumuz ile olağanüstü toplanarak konuyu değerlendirdik. Yapmış olduğumuz toplantıda geçmiş dönem oda başkanı Murat Turna’nın, başkan olarak geri dönebilmesi için bütün Yönetim Kurulunun istifa ederek seçime gidilmesi gerektiği, fakat olağan seçimlere de 2 yıl kalması sebebi ile yapılacak bir seçimin hem odamıza hem Çorlu esnafımıza külfet olacağı konuşulmuştur. Bu sebepler ile Şahsım ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım Olağan Genel Kurul’a kadar görevimize devam etme kararı aldık” ifadelerine yer verdi. 

“OLAĞAN GENEL KURULA KADAR GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”

Açıklamasını sürdüren Recep Karıksız, “Fakat bazı arkadaşlarımız bizimle aynı fikirde olmadığını söyleyerek Sosyal Medya üzerinden istifa ettiklerini açıklamıştır. Şahsım ve Yönetim Kurulumuz olarak aldığımız karar kesindir! Olağan Genel Kurul zamanına kadar görevimizin başındayız ve iki yıl boyunca görevimiz neyi gerektiriyorsa, esnafımız için ne yapmamız gerekiyorsa, bunun bilincinde olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN