• Chp'de Yerel Seçim Takvimi Başladı
  • Chp'de Yerel Seçim Takvimi Başladı
Çorlu Güncel

Chp'de Yerel Seçim Takvimi Başladı

  • 21 Kasım 2023
  • 616 Kez Okundu

CHP’de Yerel Seçim Takvimi Başladı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için partilerde hareketlilik başladı. Cumhuriyet Halk Partisi de aday adayı başvuruları 21 Kasım tarihi itibariyle başlarken başvurular 28 Kasım tarihinde sona erecek. 

Yerel seçimlere yaklaşılırken partilerdeki hareketlilikte arttı. Yerel seçime girecek partilerde aday adaylığı başvuruları başladı. CHP’de aday adaylığı başvurusu 21 Kasım ile 28 Kasım 2023 tarihleri arasında belirlendi. Yasa gereği istifa etmesi gereken siyasi parti il ilçe belde başkanlı ile yönetim kurulu üyeleri kamu görevlileri ise 1 Aralık ile 5 Aralık tarihleri arasında başvuru yapabilecekler. 

21 KASIM İLE 28 KASIM ARASI ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPILACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar yaptığı açıklamada: “Cumhuriyet Halk Partisi MYK’ımızın 20.11.2023 tarihinde aldığı karar ile 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimi ile ilgili adaylık başvuru süreci başlatılmıştır. Mahalli İdareler Seçimlerinde aday adayı olmak isteyenler 21.11.2023 - 28.11.2023 tarihleri arasında başvuru yapabileceklerdir” ifadelerini kullandı. 

İSTİFA ETMESİ GEREKENLER İSE 01 ARALIK İLE 05 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA BAŞVURU YAPABİLECEK 

İstifa etmesi gereken siyasi parti il ilçe belde başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve kamu görevlileri ise 01 Aralık ile 05 Aralık tarihlerinde aday adaylığı başvurularını yapabilecek. Konuyla ilgili açıkalma yapan Cüneyt Akar, “Yasa gereği istifa etmesi gerekenler ise (siyasi parti il-ilçe-belde başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve kamu görevlileri) 01.12.2023 - 05.12.2023 tarihleri arasında başvuru yapabileceklerdir. Başvuruların ilçe başkanlığımıza yapılması gerekmektedir” dedi. 

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN HENÜZ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN OLMADI 

Çorlu Belediye Başkanlığı için Çorlu’da henüz aday adaylığını açıklayan bir isim olmadı. Büyükşehir Belediyesi için Candan Yüceer açıklama yaparken, Vahap Akay’ın da 26 Kasım Pazar günü aday adaylığını açıklaması bekleniyor. Çorlu Belediye Başkanlığı için ise henüz bir aday adaylığı açıklayan olmadı. 

CHP YÖNETİMİ ÖN SEÇİM TALEBİNİ GENEL MERKEZE İLETMİŞTİ 

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Çorlu Belediye Başkanlığı için ön seçim kararı alarak kararı genel merkeze iletmişti. Genel merkezin görüşü doğrultusunda Çorlu’da ön seçim yapılıp yapılmayacağına karar verilecek. Aday adaylarının başvuru sonrası eğer ön seçim kararı alınırsa aday adayları ön seçime girerek çıkan sonuçlarda son kararı genel merkezin vermesi bekleniyor. 

İMDAT ŞAHİN