• Çorlu'ya Yılın İlk Karı Erken Geldi
  • Çorlu'ya Yılın İlk Karı Erken Geldi
Çorlu Güncel

Çorlu'ya Yılın İlk Karı Erken Geldi

  • 20 Kasım 2023
  • 608 Kez Okundu

Geçtiğimiz yıl 20 Aralık tarihinde yağan ilk kar bu sene erken geldi. Hafta sonu yağan kar yağışı vatandaşları şaşırttı.

2022 yılının Aralık Ayında yağan kar yağışının ardından bu yıl kar yağışı bir ay erken başladı. Hafta sonu Cumartesi günü Çorlu’da soğuk hava etkili olurken gece saatlerinde kar yağışı başladı. Hafta sonu soğuk havanın etkisinde olan Çorlu’da Pazartesi günü hava sıcaklığı yükseldi. Özellikle Cumartesi Günü hava sıcaklığı 2 derecelere kadar düşerken gece geç saatlerde kar yağışı başladı. Çorlu’nun yüksek kesimlerinde kar etkili olurken, etrafı beyaza bürüdü. 

BU YIL KAR YAĞIŞI BİR AY ERKEN GELDİ 

Geçtiğimiz yıl 20 Aralık tarihinde yağan ilk kar bu sene bir ay erken geldi. Cumartesi gecesi başlayan kar yağışı vatandaşları şaşırtırken, soğuk hava Pazar Günü de etkili oldu. Hafta başı Pazartesi günü hava sıcaklığı mevsim normallerine dönerken, önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının azalması bekleniyor. 

ÇARŞAMBA GÜNÜNDEN İTİBAREN YAĞIŞLI HAVA ETKİLİ OLACAK 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre Çorlu’da Çarşamba Günü’nden itibaren yağışlı hava etkili olacak. Pazar gününe kadar yağışlı havanın etkili olması beklenirken yetkililer vatandaşları yağışlara karşı uyardı. 

İMDAT ŞAHİN