• Chp Yönetimi Ön Seçim Kararı Aldı
  • Chp Yönetimi Ön Seçim Kararı Aldı
Çorlu Güncel

Chp Yönetimi Ön Seçim Kararı Aldı

  • 15 Kasım 2023
  • 821 Kez Okundu

CHP Çorlu İlçe Başkanlığı yaklaşan yerel seçimler için önseçim kararı alarak, kararı genel merkeze gönderdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Genel Başkan seçilmesinin ardından önseçim hakkında açıklamalarda bulundu. Özel, “Halkın gönlünde yeri yoksa yeni aday belirleyeceğiz, örgütümüz çoklu yarış derse mutlaka ön seçim yapacağız, örgüt denetiminde ön seçim yapacağımı söyledim, sandıktan kim çıkarsa onu adaylaştıracağız” sözlerinin ardından CHP Çorlu İlçe yönetimi bir araya gelerek ön seçim kararı alıp genel merkeze gönderdi. 

KARARI GENEL MERKEZE GÖNDERDİK, GENEL MERKEZİN VERECEĞİ KARARA SAYGILI OLACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarının ardından sonra bir araya gelen CHP Çorlu İlçe Yönetimi yaptığı toplantı sonrası ön seçim kararı alarak genel merkeze gönderdi. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar, “CHP İlçe Yönetimi olarak üye bazlı temayül yoklaması için karar aldık, bu kararımızı genel merkeze gönderdik, genel merkezimin vereceği karara saygılı olacağız” dedi. 

ÖZGÜR ÖZEL ÖNSEÇİM KARINI ÖRGÜTLERE BIRAKMIŞTI 

CHP Genel Başkanı olarak seçilen Özgür Özel kurultayda ön seçim vurgusu yaparken daha sonra yaptığı açıklama kafaları karıştırmıştı. En son yaptığı açıklamada Özgür Özel kararı örgütlere bıraktığını belirten bir açıklama yaptı. Özgür Özel’in açıklamasından sonra CHP Çorlu İlçe Başkanlığı da ön seçim kararı alarak genel merkeze konuyu bildirdi. 

ŞİMDİ GÖZLER GENEL MERKEZDEN GELECEK KARARA ÇEVRİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı ön seçim kararı alarak konuyu genel merkeze iletti. Şimdi genel merkezin Çorlu’da belediye başkanlığı için üye bazlı ön seçim yapılıp yapılmayacağıyla ilgili karar vermesi bekleniyor. Kararın önümüzdeki günlerde netlik kazanması beklenirken CHP Çorlu İlçe Başkanlığı ön seçim isteğini merkeze iletti. 

İMDAT ŞAHİN