• Toki̇'nin 2100 Konut Projesi Ne Aşamada?
  • Toki̇'nin 2100 Konut Projesi Ne Aşamada?
Çorlu Güncel

Toki̇'nin 2100 Konut Projesi Ne Aşamada?

  • 08 Kasım 2023
  • 855 Kez Okundu

“İlk Evim İlk İş Yerim” kampanyası kapsamında TOKİ’nin Çorlu’ya yapacağı 2 bin 100 konutluk proje vatandaşlar tarafından ne aşamada olduğu soruluyor.

6 Şubatta yaşanan Kahramanmaraş Merkezli depremin ardından Çorlu’ya yapılacak 2 bin 100 konut projesi sekteye uğradı. TOKİ deprem bölgelerine öncelik verirken, İlk Evim İlk İş Yerim Projesi kapsamında yapılacak olan 2100 konutluk projeler belli bir süre ertelendi. Gazetemizin edindiği bilgilere göre İlk Evim İlk İş Yerim Projesi kapsamındaki 2100 konutluk projede Türkgücü Yolu üzerine 300 konut başladı. Diğer konutlar ise zaman içerisinde yapılması bekleniyor. 

PROJE KAPSAMINDA 300 KONUT BAŞLADI 

Gazetemizin edindiği bilgilere göre İlk Evim İlk İş Yerim Projesi kapsamında Çorlu’ya 2100 konutluk projelerin ilk etabı Türgücü Yolu üzerine başladı. 300 konuttan oluşan proje inşatı devam ederken çalışmaların önümüzdeki yıl tamamlanması bekleniyor. 

DEPREM NEDENİYLE PROJELERİN YAPIMI ERTELENİYOR 

Türkiye genelinde açıklanan İl Evim İlk İş Yerim Projesi kapsamında Türkiye genelinde 250 bin konut yapılması planlanıyordu. Proje kapsamında konutların 2 yıl içinde yapılarak teslim edilmesi beklenirken 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin ardından TOKİ ağırlığı deprem bölgesine kaydırdı. Yapılacak projeler ertelenirken Çorlu’da yapılacak konut projelerin ne zaman yapılacağı henüz net değil. 

2100 KONUTUN YERİ BELLİ 

İlk Evim İlk İş Yerim kampanyası kapsamında yapılacak olan 2100 konutun yeri belli olurken inşaatlarının ise ne zaman başlayacağı merak konusu. Muhittin Mahallesi Projesinin yapıldığı yere 1100 konut yapılırken, şu anda 760 konutun yapıldığı Mühendislik Fakültesi’nin arka tarafındaki alana da yeniden 900 konut yapılacak. 

VATANDAŞLAR MERAKLA BEKLİYOR?

İnşaatların ne zaman başlayacağını soran vatandaşlar biran önce başlamasını istedi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “TOKİ tarafından bir açıklama yapıldı, Çorlu’ya 2100 konut yapılacağı duyuruldu. Bizlerde başvurduk, ne zaman başlayacağını merak ediyoruz, inşaatlar başlayıp bitene kadar bir süre geçer, biran önce başlaması gerekiyor ki en azından başımızı sokacak bir evimiz olsun” dedi.

İMDAT ŞAHİN