• İşbaşı Eğitimlerine, Tredaş Ev Sahipliği Yaptı
  • İşbaşı Eğitimlerine, Tredaş Ev Sahipliği Yaptı
Tekirdağ

İşbaşı Eğitimlerine, Tredaş Ev Sahipliği Yaptı

  • 04 Kasım 2023
  • 2865 Kez Okundu

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) öncülüğünde yürütülen "Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması Projesi” ile ilgili çalışmalar yapıldı.

TREDAŞ’ın da aralarında bulunduğu 7 dağıtım şirketinin içinde yer aldığı, Elder tarafından yürütülen “Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması Projesi”nin işbaşı eğitim açılış toplantısı Lüleburgaz’da yapıldı.  T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden seçilen 17 öğretmene TREDAŞ uzmanları tarafından teknik konularda işbaşı eğitimleri verildi. 

Lüleburgaz Teknik Eğitim Merkezi’nde geniş katılım ile gerçekleştirilen toplantıda, projenin detayları ile ilgili bilgilendirmede bulunduktan sonra TREDAŞ uzmanları tarafından, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden seçilen 17 öğretmene teknik konularda işbaşı eğitimleri verildi.

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Maili Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen “Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezi Kurulması Projesi”, Elder öncülüğünde yürütülüyor. 

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ’nin de aralarında yer aldığı 7 dağıtım şirketinin de eğitim sahalarını kullanıma açarak dahil olduğu proje kapsamında eğitici ile eğitilen dengesinin sağlanması, öğretmenlerin elektrik dağıtım sektörünün temel teori ve uygulama konu başlıkları ile donatılması hedefleniyor. Özel sektör temsilcileri ile eğitim kurumlarında çalışan öğretmenleri bir araya getiren proje ile elektrik - elektronik teknolojileri alanında görev yapmakta olan toplam 200 öğretmene teorik, uygulamalı, işbaşı eğitimleri verilmesi, bu eğitimler ile birlikte öğretmenlerin bilgi, beceri ve deneyimlerinin artırılması amaçlanıyor.

Haber Merkezi