Yunanistan’ın Batı Trakya Bölgesi’nde yaşayan Türkler yüzlerce yıllık Şeçek Yayla Şenlikleri’ni yaşatmaya devam ediyor. Yunanistan’da düzenlenen yayla şenliklerine Cem Vakfı’da destek verdi.
3 gün süren Şeçek Yayla Şenlikleri’nde hem türküler söylendi, hemde yağlı güreşler düzenlendi. Batı Trakya Bölgesi’nde yaşayan soydaşlarımız 700 yıllık geleneği sürdürmenin mutluluğunu yaşarken, Seçek Yaylası şenlikleri şenlikler 3 gün sürüyor. Hafta sonu yapılan Şeçek Yaylası şenliklerine Cem Vakfı’da büyük destek verdi. Cem Vakfı Çorlu Şubesi, Ergene Şubesi ve Edirne Uzunköprü şubelerinden otobüsler kaldırıldı. Cem Vakfı Genel Müdürü Ali İhsan Argunşah, Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Muzaffer Birdal ve beraberindeki canlar da Şeçek Yayla Şenliklerine giderek o bölgede yaşayan vatandaşları yalnız bırakmadı.
CEM VAKFI BÜYÜK BİR SEVGİYLE KARŞILANDI
Cem Vakfı Genel Müdürü Ali İhsan Argunşah başta olmak üzere şenliğe Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Muzaffer Birdal ile birlikte 70 kişilik heyetle Yunanistan’da yaşayan Alevi Bektaşi inancına sahip vatandaşlar yalnız bırakılmadı. Cem Vakfı Çorlu Şubesi önce Seyit Ali Sultan Dergahı’na uğrayarak dualar etti ardından Şeçek Yaylası’na çıkıldı. Şeçek Yaylası şenliklerinde Cem Vakfı yöneticilerine büyük sevgi gösterisinde bulunuldu. Davul zurnalarla karşılanan Cem Vakfı yöneticileri gün boyunca şenlikleri izledi.
YAĞLI GÜREŞLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Şeçek Yayla Şenlikleri kapsamında düzenlenen yağlı güreşler büyük ilgi gördü. Batı Trakya’nın çeşitli bölgelerinden gelen vatandaşlar yayla şenliklerinde doyasıya eğlendi. Güreşler başlamadan önce türküler söylendi, oyunlar oynandı. Yunanistan Sofili’de düzenlenen Şeçek Yayla Şenlikleri birbirinden güzel görüntülere sahne oldu.
SEÇEK YAYLA ŞENLİKLERİ YAKLAŞIK 700 YILDIR DEVAM EDİYOR
Seyid Ali Sultan Dergâhı Koruma Heyeti Başkanı Ahmet Kara Hüseyin yaptığı açıklamada Şeçek Yayla Şenlikleri’nin ve yağlı güreşlerin yaklaşık 700 yıldır devam ettiğini belirtti. Şeçek Yayla etkinliklerinde konuşan Ahmet Kara Hüseyin, “Bu gelenek Seyit Ali Sultanla başlamış ve 700 yıldır devam ediyor. Yoğun bir katılımla Türkiye’den Çorlu’dan da gelen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu gelenek en eski geleneklerdendir. Kırkpınar’dan önce ilk başlayan yağlı güreşler burasıdır. Bunu yağlı güreşleri ilk başlatan Seyit Ali Sultandır. Biz Batı Trakya Türkleri olarak bunu sürekli yapıyoruz” dedi.
DESTEĞİMİZ ARTARAK SÜRECEK
Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Muzaffer Birdal’da yaptığı açıklamada: “Biz yaklaşık 10 yıldır Seyit Ali Sultan Dergâhına hizmet etmek için buralara geliyoruz. Bu etkinlikte Seyit Ali Sultan adına yapılan Seçek güreşlerinin yapıldığı meydan. Bu sene Çorlu’dan Ergene’den Edirne Uzunköprü’den canlarımızla birlikte geldik. Burada ostluk gördük can olduk, bir olduk, bu mutluluğu hep beraber yaşadık. İnşallah önümüzdeki yıllarda Türkiye’den daha geniş katılımlarla bu şenliklere katkı sunacağız” dedi.
İMDAT ŞAHİN