• Soruşturmada 3 İsim Görevinden Uzaklaştırıldı
  • Soruşturmada 3 İsim Görevinden Uzaklaştırıldı
  • Soruşturmada 3 İsim Görevinden Uzaklaştırıldı
  • Soruşturmada 3 İsim Görevinden Uzaklaştırıldı
Tekirdağ

Soruşturmada 3 İsim Görevinden Uzaklaştırıldı

  • 05 Haziran 2023
  • 1979 Kez Okundu

Süleymanpaşa da misafir ettiği depremzedeleri kaldıkları otellerden çıkaran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde 3 isim görevinden uzaklaştırıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentteki otellerde misafir ettiği depremzedelere verdiği hizmeti 21 Mayıs'ta sonlandıracağını duyurmasıyla ilgili haklarında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kurtoğlu ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı İsa Karadağ görevlerinden uzaklaştırıldı.
21 MAYISTA DEPREMZEDELER OTELLERDEN ÇIKARILMASIYLA İLGİLİ TEBLİGAT YAPILMIŞTI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentteki otellerde misafir ettiği depremzelere verdiği hizmeti 21 Mayıs'ta sonlandıracağını duyurdu. Duyuru üzerine AFAD Başkanlığı, Tekirdağ Valiliği’nden depremzedelerin tüm masraflarının karşılanarak, otel tahsis edilmesini istemişti. Yaşanan olay üzerine İçişleri Bakanlığı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesiyle ilgili soruşturma başlatmış soruşturma kapsamında 3 isim görevlerinden uzaklaştırıldı. Görevinden uzaklaştırılan isimler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Kurtoğlu, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı İsa Karadağ oldu. 
BAŞKAN ALBAYRAK "GÖREVDEN ALINMA YOK, SORUŞTURMA BİTENE KADAR GÖREVLERİNDEN UZAKLAŞTIRILDILAR"
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Konuyla ilgili müfettişler Tekirdağ’a geldi. Soruşturma devam ederken benim bir açıklama yapmam doğru olmaz. Soruşturmanın sonucunu bekleyelim her şey daha iyi olur. Şu anda soruşturmada ismi geçen isimler görevden alınmadılar. Bu isimler şu anda soruşturma devam edene kadar görevlerinden uzaklaştırıldılar o kadar ama geçici bir süre. Soruşturma sonucuna göre hareket edilecek. Şu anda soruşturma devam ederken bir açıklama yapmam doğru olmaz” dedi.
14 MAYIS SEÇİMLERİNDEN SONRA YAŞANAN OLAY TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRMIŞTI 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Mayıs tarihinde depremzedelerin kaldıkları otellerİ boşaltmasını istemesi Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 14 Mayıs seçimlerinin ardından yaptığı tebligatlarda depremzedelerin 21 Mayıs’ta otelleri boşaltmasını istemesi tepki almıştı. Yaşanan olayların ardından İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda 3 isim görevinden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı’nın soruşturması devam ederken, görevinden uzaklaştırılan isimlerin akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu. 
İMDAT ŞAHİN