• Ergene'de 23 Nisan Kutlandı
  • Ergene'de 23 Nisan Kutlandı
  • Ergene'de 23 Nisan Kutlandı
  • Ergene'de 23 Nisan Kutlandı
  • Ergene'de 23 Nisan Kutlandı
Ergene

Ergene'de 23 Nisan Kutlandı

  • 24 Nisan 2023
  • 1152 Kez Okundu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 103. Yıl dönümü Ergene Kaymakamlığı tarafından düzenlenen çelenk sunma töreni ve akabinde Yeşiltepe İnönü İlkokulunda ki programlarla gerçekleşti.

Ergene Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 103. Yıl dönümü çelenk sunma programı Marmaracık mahallesinde bulunan Demokrasi meydanında gerçekleşti Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Parıltı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından çelenk sunma programı sona erdi.

Marmaracık Mahallesi Demokrasi meydanında Atatürk anıtında gerçekleşen Çelenk sunma programının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 103. Yıl dönümü programı Yeşiltepe İnönü İlkokulunda öğrencilerin düzenlediği gösterilerle devam etti. 
Yeşiltepe İnönü İlkokulunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Parıltılı günün anlam ve önemini belirten konulmasını gerçekleştirdi. Ardından öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı modern dans gösterileri, halk oyunları gösterileri ve şiirler okundu. Programın sonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerde ödülleri verilerek program son buldu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 103. Yıl dönümü programına Tekirdağ Vali Yardımcısı Murat Eren, Ergene Garnizon Komutanı P. Alb. Bülent Kasım, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Muhammet Süleyman Rüzgar, İlçe Emniyet Müdürü Başkomiser Barış Gökçearsalan, Ergene’de bulunan siyasi parti temsilcileri, Kurum Müdür ve amirleri, STK’larının başkanları, gaziler, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CANSEL SÖZER