• Ergene'de Birlik Rüzgârı Esti
  • Ergene'de Birlik Rüzgârı Esti
  • Ergene'de Birlik Rüzgârı Esti
  • Ergene'de Birlik Rüzgârı Esti
  • Ergene'de Birlik Rüzgârı Esti
  • Ergene'de Birlik Rüzgârı Esti
  • Ergene'de Birlik Rüzgârı Esti
  • Ergene'de Birlik Rüzgârı Esti
  • Ergene'de Birlik Rüzgârı Esti
  • Ergene'de Birlik Rüzgârı Esti
Ergene

Ergene'de Birlik Rüzgârı Esti

  • 27 Mart 2023
  • 1177 Kez Okundu

CHP Ergene İlçe Başkanlığı’nda bir araya gelen Gülfer Ümit, Nuh Nuhoğlu ve Mehtap Tural birlikte aday adaylıklarını açıkladı.

14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için aday adaylıklarını açıklayan 3 isim birlik mesajı verdi. Gülfer Ümit, Nuh Nuhoğlu ve Mehtap Tural CHP Tekirdağ Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. CHP Ergene İlçe Başkanlığında bir araya gelen milletvekili aday adayları tek tek açıklama yaptı. İlk sözü Gülfer Ümit aldı, daha sonra Mehtap Tural ve ardından Nuh Nuhoğlu birer açıklama yaptı. 
BİZLERİ ÇÜRÜMÜŞLÜĞE YOKSULLUĞA MAHKUM ETTİLER
İlk sözü alan CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Gülfer Ümit, “Bizleri çürümüşlüğe yoksulluğa mahkûm ettiler. Sırf iktidarlarını korumak için gençlerimizin çocuklarımızın geleceğini çaldılar. Bu seçimde halkımız iyi ve kötü arasında tercih yapacaktır. Biliyorsunuz ki 6 lı masa ortak politikalarda buluştu. Etkin ve katılımcı bir yasama yani meclis olacak, istikrarlı, şeffaf ve hesap verebilir bir yürütme yani hükümet, bağımsız ve tarafsız bir yargı yeniden inşa edilecek. Kuvvetler ayrılığının tesis edildiği yani yasama yürütme ve yargının bağımsız olduğu güçlü, özgürlükçü, demokratik, adil bir sistem için Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş yapılacaktır. İstanbul özleşmesi derhal yürürlüğe konulacaktır. Milletvekili olduğum takdirde; emin olunuz ki hırsızlık ve yolsuzlukla mücadelede cesaretle çalışacağım. Kadın ve İnsan haklarından taviz vermeyecek, Kadınların kılık kıyafeti üzerimizden siyaset yapılmasına asla izin vermeyeceğim. Kadınlar için Eşit haklar eşit yurttaşlık, fırsat eşitliği, can güvenliği için mücadele vereceğim. Kadın cinayetlerine dur diyeceğiz. Siyasi ahlak yasasının çıkmasını talep edeceğiz. Birlik ve beraberliğin sembolü Ergene’mizde Milletvekili aday adaylarımızla hep birlikteyiz. Tekirdağ ve Ergene halkı birlik beraberlik içinde. Güçlü ve kuvvetli köklerimizle, ilkelerimizle sıkı sıkı ve dimdik duracağız. Bu yüce milletin bağımsızlık ateşini 7 düvel söndüremedi   Ortadoğu projesi eş başkanı  ve yanındakiler mi söndürecek!!” dedi. 
14 MAYIS’TA DEĞİŞİM TOKUMLARINI ATACAĞIZ
28 dönüm CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Mehtap Tural, “14 Mayıs tarihinde hep birlikte değişimin tohumlarını atacağız. Yeni bir umutla, yeni bir gelecek, her şeye yeniden başlamak, yeniden üretebilmek için, çiftçinin emekçinin alın terinin karşılığını alması için, gençlerin geleceğe umut ile bakabilmeleri için; yolsuzluk, hukuksuzluk ve adaletsizliklerden hesap sormak için, daha eşit, daha özgür daha demokratik ve laik bir Türkiye için, partimizin öncülüğünde Türkiye Cumhuriyeti 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde Ülke sorunlarının çözümü ve yarattıkları bu karanlıktan kurtulmak için,  cumhuriyetimizi yüzüncü yılında demokrasi ile taçlandırmak için, tüm kadroları ile ülkemizin yeniden kurtuluşuna imza atacak ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinde tüm gücümüzü ortaya koymak için; Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçtaroğlu’nun önderliğinde Cumhuriyetimizi Yüzüncü yılında demokrasi ile taçlandıracağız” dedi. 
21 YIL SONRA SON ÇIKIŞIMIZ 
CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Nuh Nuhoğlu ise yaptığı konuşmada: “‘Sana ne’, ‘bana ne’ kelimeleri benim hayatıma giremeyecek kelimelerdir. Çünkü siz dünyanızdan, çevrenizden ve topluluktan sorumlusunuz. Beni de bu duruma getiren ve mücadele ettiğim konuların temeli de duyarlı olmak. Çünkü toplumda en ufacık bir çocuk ağlasa da, en ufak bir hayvanın yarası da olsa sizin bundan etkilenmeniz gerekiyor. Eğer bu hassasiyet yoksa zaten bu siyaset ve toplumu yaşamanız imkansız. Benim bu yola çıkmamın da sebebi budur. Çıkmış olduğum bu yolda kısaca bahsetmek istersek, teşkilatımızda birçok görevlerde bulundum. Çeşitli STK’larda görev yaptım, başkan yardımcılığı, meclis üyeliği yaptım. 2019 – 2022 yılları arasında CHP Ergene İlçe Başkanı olarak görevimi yaptıktan sonra bir karar alarak, yeni bir yol, yeni bir sayfa açmak istedim. Çünkü artık 14 Mayıs bu ülkenin 21 yıl sonra son çıkışı olacaktır. Bizler de bu görevi alabilmek, bu mücadeleyi sürdürmek için tüm diğer aday adayı arkadaşlarımızla beraber elimizi taşın altına koyduk. Tüm arkadaşlarımızın Tekirdağ için canı gönülden ne gerekiyorsa yapacağından hiç şüphem yok” ifadelerini kullandı. 
İMDAT ŞAHİN