•  “Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun”
Ergene

“Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun”

  • 17 Şubat 2023
  • 1014 Kez Okundu

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Miraç kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yüksel, “Miraç, insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin yaptığı, mukaddes ve manevi bir yolculuktur. Miraç kandilimiz mübarek olsun” dedi.

Miraç, Cenab-ı hakkın daveti üzerine Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Cebrail (A.S.) rehberliğinde Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan da ilahi huzura yükselmesidir diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Mübarek Ramazan ayının da müjdecisi kabul edilen Miraç mübarek bir yolculuktur. Biz Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Çünkü miracın özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değer üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk, zamanın önemini kavrama ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır. İçerisinde büyük hikmetler barındıran, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış ve huzur ortamının gelişmesine, yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle yaraları sarmak adına birlik ve beraberliği en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde birlik ve beraberliğe vesile olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

Başkan Yüksel ayrıca, “Hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Miraç Kandilini en içten dileklerimle kutluyorum. Ergenemize, Tekirdağ’ımıza, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık ve esenlikler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ