• Sağlıklı Yaşam Korusu İçin İmzalar Atıldı
  • Sağlıklı Yaşam Korusu İçin İmzalar Atıldı
  • Sağlıklı Yaşam Korusu İçin İmzalar Atıldı
  • Sağlıklı Yaşam Korusu İçin İmzalar Atıldı
  • Sağlıklı Yaşam Korusu İçin İmzalar Atıldı
Çorlu Güncel

Sağlıklı Yaşam Korusu İçin İmzalar Atıldı

  • 22 Aralık 2022
  • 615 Kez Okundu

TED Çorlu Koleji tarafından hayata geçirilen 10 dönümlük alana yapılacak Sağlıklı Yaşam Korusu için imzalar atıldı.

TED Çorlu Koleji ile Çorlu Belediyesi arasında Çorlu Çevre yolu üzerinde yer alacak “TED Çorlu Koleji Sağlık Yaşam Korusu” için protokol imzalandı. Projeye ilişkin açıklama yapan Çorlu Vatan Hastanesi yönetim kurulu başkan vekili ve TED Çorlu Koleji yönetim kurulu başkanı Dr. Murat Dayanıklı, “Böyle güzel bir eserin Çorlu’ya kazandırıldığı için çok teşekkür ediyorum. Biz de elimizden geldiğince Çorlu’muza Çorlu’da kazandıklarımızı tekrar yatırım şeklinde döndürerek güzel bir okul yapmaya ve daha önemlisi 100 yıllık olan projemizin iyi sonuçlar vermesi için son derece titiz bir eğitim öğretim yuvası kurmaya gayret gösterdik ve bugünlere geldik” dedi. 
SAĞLIKLI YAŞAM KORUSU DÖRT MEVSİMDE AYRI GÜZEL OLACAK
Konuşmasını sürdüren TED Çorlu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dayanıklı, “Bizler TED Çorlu koleji olarak yalnızca akademik, sanatsal, sportif veya sosyal başarı değil yine Çorlu’muzun bir parçası olarak Çorlu’muza katma değer üretmek üzere de karınca kararınca elimizden geldiğince destek olmaya gayret gösteriyoruz. Geçen sene kuruluşumuzun 1. yılında tiyatro faaliyetlerinde ve diğer etkinliklerimizde okulumuzu tüm halkımızın yararlanması için hizmete sunduk. TED Koleji bayrağını koru projemizle yaşatma fırsatı bulduk. Tabi Çorlu’muzun gelişmesi anlamında, öğretmenimizin katkılarıyla bildiğiniz üzere çok önemli bir projeye imza atmak için buradayız. Öğretmenimiz gerçekten bu projeyle bize geldiğinde biz çok heyecanlandık. Köksal Erözkan beyin de desteğiyle TED Koleji Sağlıklı Yaşam Korusu projemizi sizlere açtık. TED Çorlu Koleji olarak, Çevreyolu Emlaklar mevkiinde bir sağlık yaşam korusu kurmak için bugün yola çıkacağız. Öyle bir koru düşünün ki mevsime göre, rengarenk bir yeşillik olsun, renkler olsun ortada, kahverengisi, moru, sarısı, kırmızısı.. Sonbaharda da yine rengârenk bir koru olsun. Yazın ayrı güzel ilkbaharda da ayrı güzel. Kışın da kendine göre çekiciliği var. Bu koru içinde öyle güzel bir yol öyle bir güzel atmosfer oluşturalım ki, gencimiz, yaşlımız temiz hava almak, günlük egzersizini yapmak, bebeğini doğayla kavuşturmak üzere bu koruya gelsin. Bu koruda insanlarımız, yürüsün, koşsun yine koyduğumuz kültürfizik aletleriyle egzersiz yapsınlar. Halkımızın, doğayla iç içe nefes alacağı ve zaman geçireceği bir yer olsun” dedi.  
TÜM ORTAMI YEŞİLLENDİRECEĞİZ
“Korunun içinde 2 metre genişliğinde dolomit taşlarından oluşmuş halkımızın yürüyebileceği, koşabileceği bir alan var. Korunun da uzunluğu 550 metre. Dolayısıyla git gel 1 km. mesafe yürüme yada koşma şansı oluyor. Tüm ortamı da yeşillendireceğiz” diyen Murat Dayanıklı, “Kuş yuvalarımız olacak. Buranın yaşayan bir cennet olması için hep birlikte çalışacağız. Bu proje aynı zamanda okul aile birliğimizle yürüttüğümüz projedir. TED Çorlu Koleji Sağlıklı Yaşam Korusu adı altında bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Nitekim amacımız, gerçekten halkımız nefes alacak şekilde egzersiz yapıp yürüyeceği bir alan ortaya koymak. Bunun için de heyecanlıyız. Şu ana kadar zeminin tesviyesi yapıldı. Bir iki hafta içinde de ağaçlarımız için kazı çalışmaları başlayacak. Özün sözü, bize bu imkanı veren Çorlu Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.  İmza töreninde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da, yeşil alanları kullanmak isteyenlere yer verebileceklerini söyledi” dedi.