• Korkmaz Çorba 2'Inci Şubesini Açtı
  • Korkmaz Çorba 2'Inci Şubesini Açtı
  • Korkmaz Çorba 2'Inci Şubesini Açtı
  • Korkmaz Çorba 2'Inci Şubesini Açtı
  • Korkmaz Çorba 2'Inci Şubesini Açtı
  • Korkmaz Çorba 2'Inci Şubesini Açtı
  • Korkmaz Çorba 2'Inci Şubesini Açtı
Çorlu Güncel

Korkmaz Çorba 2'Inci Şubesini Açtı

  • 01 Ağustos 2022
  • 1595 Kez Okundu

1972 yılında ustalarının yanında çorba yapmayı öğrenen Yavuz Korkmaz, lezzeti ile ünlenen Korkmaz Çorbanın 2’inci şubesini Yeni Sanayi Sitesi’ne açtı.

Açıldığı günden beri müşterilerinin ilgi odağı olan Korkmaz Çorba lezzetiyle fark yaratıyor. Gazetemize açıklama yapan Yavuz Korkmaz lezzetin sırrı işini severek yapmak olduğunu belirtti. Her sabah saat 04.00 kalktığını ve çorbalarını hazırladığını belirten Yavuz Korkmaz’ın Çorlu’da 2 şubesi var. 2’inci şubesini Yeni Sanayi Sitesi’ne geçtiğimiz günlerde açan Korkmaz Çorba şimdiden yeni yerinde ilgi odağı oldu. 
BU İŞİN MUTFAĞINDAN GELİYORUM
Gazetemize konuşan Yavuz Korkmaz, “Ben bu işe 1972 yılında Gölcük Meydanı’nda Çorbacı Ahmet Usta’nın yanında başladım. Ahmet Usta ile Necati Usta Çorlu’nun en eski ve en ünlü çorbacı ustalarıdır. Ben Ahmet Usta’nın yanında yetiştim, malzemeyi kendimiz temizliyorduk. Mezbahadan gelir, ertesi günkü malzeme hazırlanırdı. 1978’e kadar orada çalıştım, bu işin mutfağından geliyorum. Daha sonra başka işlerde çalıştım ama hayalimdi, emekli olunca kendi yerimi açtım” dedi. 
HER SABAH SAAT 04:00’DA İŞİMİN BAŞINDAYIM
Konuşmasını sürdüren Yavuz Korkmaz, “Ben bu mesleği severek yapıyorum. Ben hiçbir zaman usta oldum demiyorum, hep heyecanla ve amatör ruhla yapıyorum. Sabah açarken heyecanla dükkânımı açıyorum. Heyecanım hiç bitmiyor. Sabah 04.00’da dükkanımı açarım saat 05:00’da çorbalarım hazırdır. Gelen müşterim hiç beklemez. Bizim sanayi müşterimiz çok fazla var, diğer şubemizde park sorunumuz oluyordu, böyle bir yer istiyorduk Allah gönlümüze göre verdi. Dürüst insanın Allah her zaman yanındadır. Ben aldığım bütün malzemeyi peşin parayla alırım, aldığım işkembeyi kelleyi dökerim büyük lavabolarım var, malzeme hoşuma giderse alırım hoşuma gitmezse malzemeyi geri gönderirim. Bende veresiye hiç bir şey yok, peşin ve kaliteli alırım” dedi.  
BİR İNSANIN İŞİ NAMUSUDUR
“Çıraklıktan emek vererek yetişen çorbacı Çorlu’da 5 kişi yoktur. Mutfağından çıraklıktan gelen yoktur. Ben 5-6 yaşlarında da bir lokantada bulaşık yıkıyordum, yani bu işin mutfağı çok önemli. Kim ne derse desin, el çok önemli, ustaların hayır duasını almak çok önemli. Ben çalıştığım her yerde alın terimi döktüm. İşim için gerekirse çocuklarıma bağırırım” diyen Yavuz Korkmaz, “Bir insanın işi namusudur. İşin olursa her şeyin güzel olur. Malzemeleri haftalık kaynatıyor. Ben işkembeyi işkembe suyuyla, kelleyi kelle suyuyla yaparım. Bazı yapanlar işin kolaylığına kaçıyorlar, işkembe de yapsa aynı sudan, kelle de yapsa aynı sudan yapıyorlar. Birde hazır pişmiş malzeme alanlar oluyor. O işin lezzeti olmuyor, onun suyunu sana vermiyor, dondurulmuş malzeme veriyor” dedi. 
AİLELER ÇOCUKLARINA MUTLAKA ÇORBA İÇİRSİN
Çorbanın faydalarından söz eden Korkmaz Çorba’nın sahibi Yavuz Korkmaz, “Çocuklara mutlaka işkembe kelle çorbası aileleri içirsinler mutlaka faydasını göreceklerdir. Kanser olan geliyor, doktorun söylediğini söylüyor, çorbayı her zaman içmesi gerekiyor. Benim torunum çorbayı kafasına dikiyor. Hamileler çok geliyor. Yeni bebeği olanlar geliyor. Mutlaka çorba içsinler, çocuklarına içirsinler” dedi. 
İMDAT ŞAHİN