• Ergene Belediyesi Atatürk Evi Öğrencileri Ağırlıyor
  • Ergene Belediyesi Atatürk Evi Öğrencileri Ağırlıyor
  • Ergene Belediyesi Atatürk Evi Öğrencileri Ağırlıyor
Ergene

Ergene Belediyesi Atatürk Evi Öğrencileri Ağırlıyor

  • 27 Mayıs 2022
  • 1312 Kez Okundu

Sadece bölgemizdeki değil ülke genelindeki Atatürk Evleri arasında en özeli ve en farklısı olan Ergene Belediyesi Atatürk Evi ve Müzesi ziyaretçilerini ağırlıyor. Özellikle okulların ve öğrenci gruplarının yoğun ilgi gösterdiği Ergene Atatürk Evi adeta ziyaretçi akınına uğruyor.


Türkiye'deki en özeli ve en farklısı olan Ergene Belediyesi Atatürk Evi ve Müzesini son olarak Ergene’de eğitim – öğretim veren kurumlar arasında yer alan Şehit Arman Galata İlkokulu ve Ortaokulu’nun anasınıfı A ve B şubelerinde bulunan öğrenciler öğretmenleri ile birlikte ziyaret etti. Öğrenciler günün anısına Ergene Belediyesi Atatürk Evi ve Müzesinde bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdiler. 

Ergene Belediyesi Atatürk Evi ve Müzesine başta Ergene halkı olmak üzere çevre ilçe ve illerden Trakya bölgesinden ve bölge dışından çok sayıda ziyaretçi geldiğini bu durumun da kendilerini bir hayli memnun ettiğini ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Tüm ziyaretçilerimize gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür ediyorum” dedi. 

Ergene’ye Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin bire bir aynısını kazandırmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Belediyesi Atatürk Evi Sadece Atatürk'ün yaşadığı bir ev de değil. Aynı zamanda bütün hayatının anlatıldığı müze şeklinde tasarlandı. Ara kat Selanik'te doğduğu evin özelliklerini bire bir yansıtırken evin üst katı Atatürk'ün hayatının anlatıldığı müze konseptinde tasarlandı. Cumhuriyet'in ilanının yapıldığı İlk meclis binasının iç tefrişatı bire bir ölçeklendirilerek uygulandı. Tefrişat projesinde kullanılan antika eşyaların tamamı 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başı tarihlerini taşıyan orijinal eserlerden oluşuyor. Girişin ücretsiz olduğu Ergene Atatürk Evi ve müzemize ziyaretçilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.