• Hırsızlar Pazarda Cirit Atıyor
  • Hırsızlar Pazarda Cirit Atıyor
Çorlu Güncel

Hırsızlar Pazarda Cirit Atıyor

  • 22 Ocak 2022
  • 1019 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Perşembe ve Cuma Pazarlarında hırsızlar durumu fırsat bilerek vatandaşların elindeki cüzdanları ve kıymetli eşyalarını çalıyor.

Hırsızlık olaylarının arttığı Perşembe Pazarı’nda kalabalığı fırsat bilen bazı hırsızlar vatandaşların kıymetli eşyalarını çalıyor. Telefonu veya cüzdanının çalındığını fark eden vatandaşlar zabıta ve polis ekiplerine başvuruyor. Her pazar kurulduğunda hırsızlık olaylarının yaşandığı Perşembe ve Cuma Pazarlarında vatandaşlar daha sıkı tedbirler alınmasını istedi. 
GENELLİKLE CÜZDAN VE TELEFON ÇALIYORLAR 
Pazarda yaşanan hırsızlık olaylarını gazetemize değerlendiren bazı esnaflar, “Mutlaka her pazarda hırsızlık olaylarıyla karşılaşıyoruz ama havaların sıcak olduğu günlerde bu çok daha fazla oluyor. Kadın hırsızlarda var, Pazar kalabalık olduğunu fırsat biliyorlar ve vatandaşların cüzdanını ve telefonlarını çalıyorlar. Hiç farkında olmadan vatandaşın cüzdanını veya telefonunu çalan hırsızlar olay yerinden uzaklaşıyor” dedi. 
HIRSIZLAR KALABALIĞI FIRSAT BİLİYOR
Hırsızlık yapanların kalabalığı fırsat bildiğini belirten Pazar esnafı konuşmasını sürdürdü: “Kalabalığı hırsılar fırsat biliyor, vatandaşın telefonunu veya cüzdanını çaldıktan sonra aralara sıvışıp kayboluyor. Çok fazla hırsızlık olayları meydana geliyor, mutlaka önüne geçilmesi gerekiyor. Vatandaşlar eşyası çalındığını fark edince hemen sağa sola koşturup polise zabıtaya gidiyor ama iş işten geçmiş oluyor. Güvenlik kamerasıyla tespit edilmeye çalışılıyor hırsızlar” dedi. 
SİVİL POLİSLERİN PAZARIN İÇİNDE GEZMESİ GEREKİR
Çorlu Kaymakamlığı’ndan destek isteyen Çorlulu vatandaşlar sorunun çözülmesini beklediklerini belirtti. Perşembe Pazarı’nda çok fazla hırsızlık olaylarının meydana geldiğini her gün onlarca olayın meydana geldiği Perşembe Pazarı’nda tedbir alınmasını isteyen vatandaşlar Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı’dan destek istedi. Pazarın içinde sivil polis uygulaması isteyen Çorlulu vatandaşlar sivil polislerin hem hırsızlığı önleyeceğini hem de güvenliği sağlayacağını belirtti. 
İMDAT ŞAHİN