• Kendi Küçük Yükü Ağır!
  • Kendi Küçük Yükü Ağır!
  • Kendi Küçük Yükü Ağır!
  • Kendi Küçük Yükü Ağır!
Çorlu Güncel

Kendi Küçük Yükü Ağır!

  • 21 Ocak 2022
  • 877 Kez Okundu

Küçük yaşta çalışmak zorunda olan çocukların sayısı Çorlu’da artmaya başladı. Yaşıtları karne heyecanı yaşayan 9-10 yaşlarındaki küçük çekçekçi objektiflerimize yansıdı.

Çekçekçi arabasının önünde gözükmeyecek kadar küçük olan 9-10 yaşlarındaki bir çocuk evini ekmek götürmek için çöplerden hurda kağıt, plastik ve metal topluyor. Yaşıtları karne heyecanı yaşadığı küçük çocuğu gören vatandaşlar ve esnaflar “çocuğun kendi küçük ama yükünün ağır olduğunu” belirtti. Kemalettin Mahallesi Ali Paşa Caddesi üzerinde objektifimize yansıyan küçük çocuk çöpten hurda kağıt, metal ve plastikleri aldıktan sonra cadde üzerinden yürümeye devam etti. 
SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR 
Küçük yaşta çalışmak zorunda kalan çekçekçilerin sayısı günden güne artamaya başladı. Çalışmak zorunda kalan çocuklar evlerine ekmek parası götürmenin derdine düştü. Küçük çocuğun çekçekçilik yaptığını gören bölge esnafı, “Her geçen gün sayıları artıyor. Küçük yaşta çalışmak zorunda kalıyorlar çoğu da maalesef göçmen, aileleriyle birlikte Çorlu’da geçim derdine düşmüşler. Çekçekçi arabasının önünde bile gözükmüyor, ancak 9-10 yaşlarında ama çalışmak zorunda kalmış” diye konuştu. 
OKULDA OLMASI GEREKEN ÇOCUKLAR ÇEKÇEKÇİLİK YAPIYOR 
Yaşıtları gibi okulda olması gereken küçük yaşta çalışmak zorunda kalan çekçekçilerin sayısının arttığını belirten bölge esnafı, “Maalesef okulda olması gereken bu çocuklar çalışmak zorunda kalıyorlar. Bu çok acı bir tablo, bunların ülkelerine biran önce dönmeleri ve doğru düzgün bir hayat yaşamaları gerekiyor. Maalesef burada ekmek parası için çalışmak zorunda kalıyorlar, bunların yeri sokaklar değil, okul” diye konuştu. 
İMDAT ŞAHİN