• Çocuklara Tatil Etkinlikleri Orion'da
Çorlu Güncel

Çocuklara Tatil Etkinlikleri Orion'da

  • 20 Ocak 2022
  • 834 Kez Okundu

Okullar bu hafta sonu tatile girerken Orion da çocuklar için eğlenceli ve eğitici bir etkinlik programı hazırladı. Çocukların tatilde kaliteli zaman geçirmesi için Çorlu Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle Orion’da çeşitli atölyeler düzenlenecek. Farklı yaş gruplarına hitabeden atölyelerde çocuklar ebru yapmayı, kurabiye süslemeyi, süngerden bebek yapmayı öğrenecekler.

 

Çorlu Halk Eğitimi Merkezi öğretmenleri tarafından yürütülecek atölyeler 14:00’te başlayarak 17:00’ye kadar devam edecek. Atölyelerde kontenjan sınırı bulunduğu için her etkinlikten yarım saat önce, katılmak isteyen çocuklar etkinlik alanında kayıt yaptırabilecek.

Karneni Getir Kitabını Al
İlkokul ve ortaokul çocuklarına yönelik “Karneni Getir Kitabını Al” kampanyası kapsamında, karnesiyle birlikte Orion Danışma’ya başvurarak kaydını yaptıran ilk 500 çocuğa kitap hediye edilecek. Çocuk klasiklerinden seçilmiş eserlerle çocuklar, tatilde keyifle okuyabilecekleri kitaplara sadece karnelelrini göstererek sahip olacak.

Haluk Ecevit İmza Günü
Trakya köy insanının yaşam hikâyelerini derlediği Maşatlığa Kırlayan Kızan kitabıyla tanınan, ilk çocuk romanı ‘Kayıp Zaman Çocukları’ ile çocuk edebiyatı alanında da kaleminin güçlü olduğunu kanıtlayan Haluk Ecevit, yarıyıl tatilinde okurlarıyla Orion’da buluşacak. 29 Ocak Cumartesi günü Orion’da düzenlenecek imza günü saat 15:00’te başlayacak. ‘Kayıp Zaman Çocukları’ ve ‘Kral Amatokos’un Altın Maskesi’ kitaplarında genç okurları, yine Trakya insanının yaşam hikayelerinden ve Trakya tarihinden esinlenilmiş fantastik, heyecanlı maceralar bekliyor.

Maşatlığa Kırlayan Kızan, Canım Kardeşim ve Darmaperuşan adlı üçlemeyi okuyucuyla buluşturan yazar ayrıca, İletişim Yayınları’ndan çıkan ‘Aşrı Memleket’ adlı kitaba, Trakya düğünlerini ve Roman çalgıcıları yazarak katkıda bulunmuştur.  Edebiyat serüvenine, ilk çocuk romanı olan ‘Kayıp Zaman Çocukları’ ile devam eden yazarın bu romanı 2018 yılında Kültür Bakanlığı seçkisine girerek yurt genelindeki tüm halk kütüphanelerine dağıtılmıştır. Trakya tarihinden ve kültür varlıklarından beslenerek kaleme aldığı, çocukların hayal dünyasını ve bilgi dağarcığını zenginleştiren ikinci çocuk kitabı ise ‘Kral Amatokos’un Altın Maskesi’ olmuştur. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı birçok okulda söyleşi ve etkinliklere katılan yazar, düzenlediği edebiyat atölyeleri ile çocuklarla olan bağını güçlendirmeye devam etmektedir.

Sihirbaz Burak Parlı Da Orion’da
Televizyon izleyicisinin yakından tanıdığı, en son Ekim ayında da Orion’da sahne alan ve gösterisi çok sevilen ünlü sihirbaz Burak Parlı, bu tatilde çocuklar için Orion'a geliyor. 4 Şubat Cuma günü Orion etkinlik alanında düzenlenecek sihirbaz gösterisi iki seanta çocuklarla buluşacak. Saat 14:00’te ve 17:00’de başlayacak gösterileri çocuklar ücretsiz izleyebilecek.

Kuvvetli hitabı ve çocuk sihirbazlığı üzerine sahip olduğu deneyimi, aynı zamanda çocuklar ile çok iyi iletişim kurabilmesiyle Burak Parlı, çocuklar tarafından ilgiyle izlenmekte ve sevilmektedir. Gösterilerine çocukları da özellikle katarak, hem interaktif bir gösteri sağlamakta hem de çocuklara sihir yaptırarak onların eğlencesine eğlence katmaktadır.

Yarıyıl Tatili Etkinlik Programı
24 Ocak Pazartesi – Sünger Bebek Atölyesi  14:00 – 17:00
25 Ocak Salı – Ebru Atölyesi  14:00 – 17:00 
26 Ocak Çarşamba – Kurabiye Süsleme Atölyesi  14:00 – 17:00
27 Ocak Perşembe – Karikatürünüzü Yapıyoruz  14:00 – 18:00
28 Ocak Cuma – Ebru Atölyesi  14:00 – 17:00 
29 Ocak Cumartesi – Haluk Ecevit imza günü  15:00
31 Ocak Pazartesi – Ebru Atölyesi 14:00 – 17:00 
4 Şubat Cuma – Sihirbaz Gösterisi Burak Parlı   *seanslar :  14:00 ve 17:00 
** Tüm etkinliklerde kontenjan sınırlaması vardır.