• İrem Erken'in Sergisi Büyük İlgi Gördü
  • İrem Erken'in Sergisi Büyük İlgi Gördü
  • İrem Erken'in Sergisi Büyük İlgi Gördü
Çorlu Güncel

İrem Erken'in Sergisi Büyük İlgi Gördü

  • 20 Ocak 2022
  • 1039 Kez Okundu

Çorlu Mimar Sinan Anadolu Lisesi Sanat Bahçesi Etkinlikleri kapsamında ilk kişisel resim sergisini açan 12. sınıf öğrencisi İrem Erken’in sergisi büyük ilgi gördü.



5 yaşından itibaren resim yapmaya çalıştığını belirten İrem Erken, özellikle Frida Kahlo'nun hayatı ve resimlerinden etkilendiğini ve kendi stilini yaratabilmeyi arzu ettiğini söyledi. Sergide 39 çalışmasının sergilendiğini söyleyen İrem Erken resim yapmayı sevdiğini ve bugüne kadar eskizleri ile birlikte yüzlerce çalışma yaptığını ifade ederek her geçen gün kendisini daha da geliştirebilmek için çizmeye devam ettiğini belirtti.
İrem Erken yaptığı açıklamada: "Resim çizmeyi çok seviyorum. Her çocuk gibi duvarları karalayarak başladım bende resim çizmeye. 5 yaşından sonra resme daha çok merak sardım. Ailemin ve öğretmenlerimin de desteği ile kendimi geliştirmeye çalıştım. Yasin ve Mine öğretmenlerimin destekleri benim için çok değerli. Şu anda Mine öğretmenim her konuda beni destekliyor. Onların destekleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un himayelerinde "İstiklal Marşı'nın Kabulü" nedeniyle gerçekleştirilen yarışmada Türkiye dokuzuncusu oldum. Ardından "Trafik Güvenliği" konulu resim yarışmasında Çorlu birinciliği ve Tekirdağ üçüncülüğü elde ettim. Şimdi iki farklı yarışma daha var, onlara hazırlanıyorum” dedi. 
“Çorlu Mimar Sinan Anadolu Lisesi Okul Müdürümüz Ahmet Çiftçi'nin destekleri ile okulumuzda yürütülen Sanat Bahçesi Etkinlikleri kapsamında 39 resim çalışmam sergilendi” diyen İrem Erken, Bundan dolayı çok mutluyum. Desteklerinden ötürü müdürümüz Ahmet Çiftçi'ye, öğretmenlerimize ve sevgili arkadaşlarıma teşekkür ederim. Benim için çok değerli ve önemli bir anı. İlk kişisel resim sergimi de bu sayede açmış oldum. Gelecekte iyi bir ressam olmak en büyük dileğim. Bu kapsamda üniversite eğitimime güzel sanatlar dalında devam etmek istiyorum. Umarım her şey istediğim gibi olur" dedi. Okul Müdürü Ahmet Çiftçi Çorlu Mimar Sinan Anadolu Lisesi olarak öğrencilerin hayatına dokunacak ve onların eğitim hayatları yanında kişisel becerilerini ortaya koyacak her türlü konuda desteklemeye çalıştıklarını söyledi. Çiftçi ayrıca öğrencilerinin çalışmalarından ve elde ettikleri başarılardan dolayı gurur duyduklarını belirtti