• Bilim Fuarı İlgi Çekti
  • Bilim Fuarı İlgi Çekti
  • Bilim Fuarı İlgi Çekti
  • Bilim Fuarı İlgi Çekti
  • Bilim Fuarı İlgi Çekti
  • Bilim Fuarı İlgi Çekti
Çorlu Güncel

Bilim Fuarı İlgi Çekti

  • 02 Aralık 2021
  • 1984 Kez Okundu

2 gün sürecek olan ve 21 projesinin yer aldığı Çorlu Şahinler Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışını gerçekleştirdi.



Bilim Fuarı açılışına Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin ve yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda okul müdürü katıldı. 100 öğrencinin ve 15 öğretmenin hazırlık yaptığı Bilim Fuarı’nda birbirinden güzel projeler tanıtıldı. Ortaokul öğrencilerinin tasarladığı projeler katılımcılar tarafından beğenildi. 21 projenin yer aldığı bilim fuarında kültür sanat projelerinden tasarım projelerine kadar birçok proje tanıtıldı. 
100’E YAKIN ÖĞRENCİ PROJELERDE GÖREV ALDI 
Şahinler Ortaokul Müdürü Fatih Ersöz gazetemize bilim fuarla ilgili açıklama yaptı: “Ortaokul düzeyinde 21 tane projemiz var. 21 projemizde yaklaşık olarak 100’e yakın öğrencimiz ve 15 öğretmenimiz görev aldı. Bu projelerimizden 4 masamız kültürel proje, 5-6 projemiz tasarım projeleri bir de teknolojik anlamda kodlama ve yazılım projelerimiz var. Öğrencilerimiz Ekim ayından beri projelerimizin hazırlığını sürdürüyor” dedi. 
BİLİM FUARINDA ÇOK ÖZGÜN PROJELER YER ALDI 
Konuşmasını sürdüren Şahinler Ortaokulu Müdürü Fatih Ersöz, “Öğrencilerimiz canla başla bu projelere hazırlandılar. Çok özgün projeler ortaya koydular. Öğrencilerimizin hayal gücünü inevasyon yönü güçlü öğrenciler yetiştiğini hep birlikte görme fırsatı bulduk. Bu tür projelerin varlığı hem bizim verdiğimiz eğitimin kalitesini sorgulamamıza hem de çocuklarımızı yeniçağın yeni teknolojileriyle yetiştirme imkânı buluyoruz. Bu tür etkinlikleri birçok önemsiyoruz. TÜBİTAK 4006 bizim için bir basamak, bu bilim fuarının daha üst basamakları var 4007 gibi inşallah bu proje bizim için bir atlama taşı olur ve 4007’de okulumuzu temsil edecek projelerle çıkarız. İki gün sürecek, bugün protokol diğer gün ise veliler ziyaret edecek” dedi. 
İMDAT ŞAHİN