• Sanat Sokağı Resmen Çöktü!!!
  • Sanat Sokağı Resmen Çöktü!!!
  • Sanat Sokağı Resmen Çöktü!!!
  • Sanat Sokağı Resmen Çöktü!!!
  • Sanat Sokağı Resmen Çöktü!!!
Çorlu Güncel

Sanat Sokağı Resmen Çöktü!!!

  • 26 Kasım 2021
  • 1179 Kez Okundu

Cemaliye Mahallesi’nde Sanat Sokağı olarak bilinen Hakkı Efendi Sokağı TESKİ’nin sorumsuzluğu yüzünden çöktü.



3 gün önce meydana gelen su patlağına müdahale edilmeyince Sanat Sokağı’nda obruk oluştu. Sanat Sokağı’nın belli bir bölümünde yaşanan çöküntü vatandaşlarda paniğe neden oldu. Bölgede bulunan esnaflar çöküntünün olduğu yere bir uyarı dubası koyarken TESKİ’nin su arızasına müdahale etmemesi ise tepkiyle karşılandı. Bölgedeki esnaf gazetemize 3 gün önce meydana gelen su patlağı nedeniyle Sanat Sokağı’nda çöküntüler meydana geldiğini ve TESKİ’nin 3 gündür bölgeye gelmediğini belirtti. 
SU PATLAĞI ÇÖKÜNTÜYE NEDEN OLDU 
Çorlu’nun eski yerleşim yerlerinden biri olan Hakkı Efendi Sokak bundan yıllar önce Sanat Sokağı olarak tasarlanmıştı. Çorlu Belediyesi’nin de katkılarıyla açılan Sanat Sokağı’ndan geriye bir şey kalmadı. Sanatseverlerin yaptığı ürünleri sergilemek için yapılan Sanat Sokağı’ndan önce tezgahlar alındı ardından Sanat Sokağı’ndaki diğer eşyalar kaldırıldı. Sanat Sokağı’nda meydana gelen su patlağı nedeniyle meydana gelen çöküntü bölge esnafının ve vatandaşların sert tepkisine neden oldu. 3 gün önce meydana gelen su patlağı nedeniyle yolda çöküntü meydana geldi. Bölge esnafı su patlağına müdahale edilmezse çöküntünün daha da büyüyebileceğini belirtti. 
BAZI EVLERİN SUYU KESİK 
Su patlağı nedeniyle bazı evlere su çıkmazken mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri su patlağı nedeniyle bazı evlere su çıkmıyor. Konuyu defalarca TESKİ’ye bildirmemize rağmen maalesef gelip ilgilenmediler. Biran önce suyumuzun tekrar akmasını bekliyoruz. Su patlağı nedeniyle suyumuz yok, bir su patlağına müdahale etmek bu kadar zor mu? Diye sordu. 
MAHALLE SAKİNLERİSU PATLAĞININ BİRAN ÖNCE GİDERİLMESİNİ İSTEDİ 
TESKİ’ye seslenen mahalle sakinleri su patlağının biran önce tamir edilmesini ve suların akmasını istedi. Gazetemize konuşmayı sürdüren mahalle sakinleri, “3 gündür su patlağı nedeniyle suyumuz akmıyor. Sanat Sokağı’nda kocaman bir obruk oluştu. Biran önce sorunun giderilmesini bekliyoruz. TESKİ maalesef bu konuda çok yetersiz, 3 gündür su patlağına müdahale edilmemesi kabul edilebilir değil” dedi. 
İMDAT ŞAHİN