• Kadının Sosyal Hayatını Araştırma Ve İnceleme Derneği Başkanı Nayime Yılmaz;  “‘Güçlü Kadın' Yaratmak Öncelikli Hedefimizdir”
  • Kadının Sosyal Hayatını Araştırma Ve İnceleme Derneği Başkanı Nayime Yılmaz;  “‘Güçlü Kadın' Yaratmak Öncelikli Hedefimizdir”
  • Kadının Sosyal Hayatını Araştırma Ve İnceleme Derneği Başkanı Nayime Yılmaz;  “‘Güçlü Kadın' Yaratmak Öncelikli Hedefimizdir”
Çorlu Güncel

Kadının Sosyal Hayatını Araştırma Ve İnceleme Derneği Başkanı Nayime Yılmaz; “‘Güçlü Kadın' Yaratmak Öncelikli Hedefimizdir”

  • 26 Kasım 2021
  • 1247 Kez Okundu

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Atatürk Meydanı’nda bir açıklama yaptı.



KASAİD’in yaptığı basın açıklamasına Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı İlker Atasever, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin, Çorlu Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda kadın destek verdi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Atatürk Meydanı’nda yapılan basın açıklamasın KASAİD Başkanı Nayime Yılmaz yaptı. Kadına yönelik şiddetin toplumun ortak sorunu olduğunu aktaran Yılmaz sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti. 
AMACIMIZ ŞİDDETE KARŞI DUYARLILIĞI ARTIRMAK İÇİN KAMPANYALAR DÜZENLEMEK 
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nün tarihsel sürecine değinen KASAİD Başkanı Nayime Yılmaz, “25 Kasım 1960 tarihinde Latin Amerika’da ülkelerindeki diktatör yönetime karşı mücadele eden ailelerden olan üç kız kardeş (Mirabel Kardeşler) hunharca katledildikten sonra kaza süsü verilerek bir uçurumun dibine atılmış ve bunun üzerine ülkede çıkan protesto ve mücadele hareketi (Kelebek) güçlenerek demokratik sisteme geçişe zemin hazırlamıştır. Bu olayın ardından önce Latin Amerika’da toplanan kadın kurultayında ve ardından Birleşmiş Milletler ’de 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak ilan edilmiştir. Son yıllarda 25 Kasım Şiddetle Mücadele günü ile 10 Aralık İnsan Hakları gününe kadar olan 16 günlük dönem dünyada ve ülkemizde çeşitli farkındalık etkinlikleri, gösteriler, paneller, söyleşiler yapılarak anılmakta, bir insan hakkı ihlali olan şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla kampanyalar düzenlenmektedir” dedi. 
HER KESİMİN KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ÇIKMASI GEREKİYOR 
Konuşmasını sürdüren Yılmaz, “Bir sivil toplum örgütü olarak bu etkinlikleri yaparken amacımız kadına yönelik şiddet ile ilgili toplumsal farkındalığı ve bilinçlenmeyi sağlamak; şiddetin tanımı, kadın ve kız çocuğu kavramlarının ayrımı, şiddetten korunma, suçun açığa çıkarılması, koruma önlemlerinin alınması, şiddetin cezalandırılması, mücadelenin toplumun tüm kesimlerine yayılması ve nihayetinde kadın olmaktan kaynaklanan psmikolojik, ekonomik, cinsel ve fiziksel şiddetin önlenmesidir. Çünkü kadına yönelik şiddet; dil, din, ırk, sınıf, mezhep, cinsiyet ayırt etmeksizin toplumumuzun ortak sorumudur. Birey ve toplum olarak şiddetin hiç bir şekline göz yummamalı ve asla tolerans sağlamamalıyız. ‘Güçlü Kadın’ yapısına sahip olmayı ve toplumda eşitlikçi ve hoşgörülü bir ortam yaratmayı öncelikli hedefimiz olarak görmeliyiz. Tüm bu duygularla “Kadına yönelik şiddete” karşı tüm kadınları ve erkekleri bir birey olarak mücadeleye ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyor, sizleri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma Günü’nde ve daima birlikteliğimizi ve mücadelemizi sürdüreceğimiz inancıyla saygı ile selamlıyoruz” ifadelerine yer verdi.  
İMDAT ŞAHİN