• Yeni Yılda Açılacak
  • Yeni Yılda Açılacak
  • Yeni Yılda Açılacak
  • Yeni Yılda Açılacak
  • Yeni Yılda Açılacak
  • Yeni Yılda Açılacak
  • Yeni Yılda Açılacak
  • Yeni Yılda Açılacak
  • Yeni Yılda Açılacak
Çorlu Güncel

Yeni Yılda Açılacak

  • 18 Kasım 2021
  • 1500 Kez Okundu

Uzun yıllar atıl kalan eski Askerlik Şubesi Binası’nda günlerdir çalışmalar devam ediyor, Yeşilay Danışmanlık Merkezi olacak bina yeni yılda hizmete girecek.

Çorlu’da bağımlılıkla mücadele kapsamında hizmet vermeye başlayacak olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde 10’a yakın personel çalışması bekleniyor. Tütün(sigara), alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek amacıyla kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezi Yeni yılda Çorlu’da hizmet vermeye başlayacak. 
BİNA UZUN SÜREDİR ATIL KALMIŞTI 
Uzun yıllar Askerlik Şubesi olarak kullanılan bina yaklaşık 5 yıldır atıl bekliyordu. Bina daha sonra Yeşilay Derneğine tahsis edilerek YEDAM Merkezi olması kararlaştırıldı. Boş kaldığı yıllarda madde bağımlılarının da uğrak noktası durumundaki eski Askerlik Şubesi Binası şimdi tadilatı yapılıyor. Çorlulu vatandaşlar binanın kullanılması gerektiğini vurgularken binanın YEDAM Merkezi olmasından da memnuniyet duyduklarını belirtti. 
TADİLATI DEVAM EDİYOR
Yeşilay Derneği’ne tahsis edilen binanın tadilatı geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Binanın iç kısmı ve dışında çalışmalar devam ederken binanın çatısı da yenilendi. Günlerdir devam eden hummalı çalışmalar sonucunda binanın görüntüsü değişirken, iç kısmında da yenileme çalışmaları devam ediyor. Yeşilay Danışmanlık Merkezi olarak hizmet verecek olan binanın tadilatının bir buçuk 2 ay daha devam etmesi bekleniyor. 
ÇALIŞACAK PERSONELLER BELİRLENDİ 
Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde çalışacak olan personeller belirlenirken şu anda personeller staj çalışmalarını yürütüyor. Yeşilay Danışmanlık Merkezi’yle ilgili gazetemize konuşan Yeşilay Derneği Çorlu Şube Başkanı Serkan Alkan yaptığı açıklamada YEDAM Merkezi’nde çalışacak personellerin belirlendiğini ve staj eğitimlerini sürdürdüklerini belirtti. 
YEDAM MERKEZİ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDECEK
Ne zaman açılacak sorumuzu yanıtlayan Yeşilay Derneği Çorlu Şube Başkanı Serkan Alkan, “Şu anda tadilat çalışmaları hızla devam ediyor. Çalışmalar bittiği zaman yeni yıl gibi açıp hizmete sokacağız. Bağımlılıkla mücadele kapsamında YEDAM Çorlu’ya güzel hizmetler verecek. Alkol ya da madde bağımlılarını sosyal hayata tekrar kazandırmak için çalışan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), bağımlılara olduğu kadar ailelerine de destek veriyor. Zararlı maddelere karşı zaaflarının olması bağımlıların sosyal ilişkilerini de etkilediği için YEDAM sosyal destek konusunda da büyük çaba harcıyor. Çorlu’da da bağımlılığın artmasıyla birlikte AMATEM ile birlikte YEDAM Merkezi de hem bağımlılara hem de ailelerine destek verecek. YEDAM Merkezi Çorlu’da yeni yılda kurulması bekleniyor.
İMDAT ŞAHİN