Türkoğlu Güven Tazeledi
Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası’nın 20’nci Olağan Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde mevcut Başkan Polat Türkoğlu, tek listeyle girdiği seçimde yeniden başkanlığa seçildi. Güven tazeleyen Türkoğlu, oda başkanlığında üçüncü dönemine başladı ve birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası’nın 20’nci Olağan Genel Kurulu ve seçimleri, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) hizmet binasında gerçekleştirildi. Cumartesi günü genel kurul toplantısı yapılırken, pazar günü üyeler yeni dönem yönetimini belirlemek üzere sandık başına gitti. İki yılda bir yapılan seçimlerde bu dönem de tek aday olarak üyelerin karşısına çıkan Polat Türkoğlu, yeniden başkanlık görevine seçilerek güven tazeledi. Son iki seçimde rakipsiz olarak yarışan Türkoğlu, elde edilen sonuçla birlikte oda başkanlığında üçüncü dönemine başladı.
Seçimlerin ardından üyelere teşekkür eden Türkoğlu, “Üçüncü dönemde de oda başkanlığına seçilmiş bulunmaktayız. Tüm üyelerimize teşekkür ederiz” dedi.
Açıklamasında birlik ve beraberliğin önemine de dikkat çeken Türkoğlu, veteriner hekimler arasındaki mesleki dayanışmanın güçlendirilmesi ve oda çalışmalarının ortak anlayışla sürdürülmesi yönünde mesaj verdi.
Devlet Hastanesi'nde Sağlık Değerlendirme Denetimi
Çorlu Devlet Hastanesi’nde, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Değerlendirme Tesisi kapsamında denetim ve değerlendirme gerçekleştirildi.
Çorlu Devlet Hastanesi’nde sağlık hizmetlerinin kalite ve standartlar doğrultusunda sürdürülebilirliğine yönelik değerlendirme çalışması yapıldı. Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimde, hastanede sunulan sağlık hizmetlerinin belirlenen kalite ve standartlar çerçevesinde değerlendirilmesine yönelik incelemelerde bulunuldu. Gerçekleştirilen değerlendirmeyle ilgili Çorlu Devlet Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, sağlık hizmetlerinin kalite standartları doğrultusunda sürdürülebilirliğinin önemine dikkat çekildi. Hastane yönetimi, gerçekleştirilen denetim ve değerlendirme çalışması dolayısıyla Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
İMDAT ŞAHİN
Ergene'de İlköğretim Haftası Gösterilerle Kutlandı
Ergene’de 2026-2027 Eğitim-Öğretim yılı kapsamında İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi. Ergene Ulaş İlkokulu’nda düzenlenen törende öğrenciler birbirinden güzel gösteriler düzenledi.
2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılı Ergene ilçemizde büyük bir coşku ile başladı. Marmaracık Mahallesinde bulunan Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma programının ardından kutlamalar Ulaş İlkokulu’nda devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Hidayet Göktaç, Siyasi Parti İlçe Başkanları, gaziler, STK başkanları ve temsilcileri ile veliler katıldı. Düzenlenen İlköğretim Haftası programında öğrenciler birbirinden güzel gösterilerle izleyicilerden tam not aldı.
BÜTÜN GAYRETİMİZ EĞİTİM İÇİN!
İlköğretim Haftası açılışı sebebi ile eğitim camiası başta olmak üzere tüm öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, “Bizim bütün gayretimiz öğrencilerimizin yetişmesi, onların iyi birer vatandaş olabilmesi içindir. Önümüzdeki yüzyılın bilim adamları, yöneticileri, öğretmenleri, doktorları onlar olacaktır. Bizlerde bunun için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Öğrencilerimizin okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini, bayrağını, tarihini seven birer insan olarak yetişmesi en büyük amacımızdır. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, 2026-2027 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı, uğurlu ve başarılı geçmesini temenni ediyorum.” dedi.
ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ
Gerçekleşen programın sonunda Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, programda emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.