• Yağmur Suyu Kanalları Pislik İçinde!
  • Yağmur Suyu Kanalları Pislik İçinde!
  • Yağmur Suyu Kanalları Pislik İçinde!
  • Yağmur Suyu Kanalları Pislik İçinde!
Çorlu Güncel

Yağmur Suyu Kanalları Pislik İçinde!

  • 10 Kasım 2021
  • 804 Kez Okundu

Her yağmurda yapay göle dönen İstanbul Yolu üzerinde bulunan yağmur suyu kanallarının pislik içinde olması esnafın ve vatandaşların tepkisini çekti.

D-100 Karayolu üzerinde bulunan yağmur suyu kanallarının pislik içinde olması ve suyun gidişini engellemesi sebebiyle bölge esnafı ve vatandaşlar tepki gösterdi. Her sağanak yağıştı göle dönen ve araç trafiğini büyük ölçüde engelleyen D-100 karayolu su taşkınlarına da sebebiyet veriyor. Özellikle Çorlu’ya yağan aşırı sağanak yağışlardan sonra bölgedeki esnaflar zor anlar yaşıyor. Bölge esnafına zarar veren D-100 Karayolu’ndaki su birikintisi sebebiyle bölge esnafı yetkililerden çözüm istiyor. 
YAĞMUR SULARI YOLA TAŞIYOR 
Kanalların pislik içinde olması sebebiyle duruma tepki gösteren bölge esnafı, “Yağmur yağdığı zaman burada göllenme meydana geliyor, trafik neredeyse durma noktasına geliyor. Bizler dükkânlarımızdan dışarı çıkamıyoruz yazıktır günahtır. Bu kanalların temizlenmesi gerekiyor. Çünkü yağmurlar geliyor, yarın yine su yola taşacak. Karayolları Genel Müdürlüğünün bu bölgeye ilgi göstermesini bekliyoruz. En azından yağmur suyu kanalları temizlensin ve küçük yağışlarda yağmur suları kanaldan gitsin” dedi. 
HER YAĞIŞTA GÖLE DÖNÜYOR 
Her yağmurda göle dönen D-100 Karayolu’nun özellikle Oto Center’ın önünde yağmur suyu hatlarıyla ilgili çalışma bekleyen bölge esnafı duruma tepki gösterdi: “Her yağmurda bu bölgede su gölleniyor. Buradaki su kepçe yardımıyla aşağı kürünüyor. Her yağmur bu sıkıntıları çekiyoruz. Neden yetkililer burada bir çalışma yapıp sorunu çözmüyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN