• 2'incisi Düzenlenen Evcil Kanatlılar Fuarı'na İlgi Yoğun Oldu
  • 2'incisi Düzenlenen Evcil Kanatlılar Fuarı'na İlgi Yoğun Oldu
  • 2'incisi Düzenlenen Evcil Kanatlılar Fuarı'na İlgi Yoğun Oldu
  • 2'incisi Düzenlenen Evcil Kanatlılar Fuarı'na İlgi Yoğun Oldu
  • 2'incisi Düzenlenen Evcil Kanatlılar Fuarı'na İlgi Yoğun Oldu
Çorlu Güncel

2'incisi Düzenlenen Evcil Kanatlılar Fuarı'na İlgi Yoğun Oldu

  • 13 Eylül 2021
  • 902 Kez Okundu

Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği tarafından düzenlenen Evcil Kanatlılar Fuarına ilgi yoğun oldu. Yaklaşık 10 bin evcil kanatlı hayvanın sergilendiği fuarda evcil kanatlı hayvanların dışında iguana ve kertenkele de ilgi gördü.

Çorlu Atakent Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen Evcil Kanatlılar Fuarı sabah saatlerinde açılışını yaptı, akşama kadar devam eden fuara çocuklarında ilgisi yoğun oldu. Kadın ve çocukların ücretsiz girdiği fuara binlerce vatandaş katıldı. Yaklaşık 600 kafesin yer aldığı fuarda 10 bine yakın güvercin muhabbet kuşu, horozların yanı sıra iguana, kertenkele ve köpeklerin de bulunduğu fuarda, çocuklar özellikle iguana ve kertenkelelere yoğun ilgi gösterdi. 
ÇORLU BELEDİYESİ’NE KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ
“Korona virüs sebebiyle uzun bir süre etkinlik yapamadık” diyen Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği Başkanı Ayhan Ekdik, “fuar alanında korona virüs tedbirleri kapsamında birçok önlem aldık, yetiştiricilerimizin yetiştirdiği kuşları satması için bu fuarı düzenledik. Bu Fuarı düzenlememizde bizlere destek olan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a çok teşekkür ediyoruz. Allah kısmet ederse 4-5 Aralık tarihleri arasında yarışma düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu fuarımıza katılan herkese de çok teşekkür ediyoruz” dedi.  
YETİŞTİRİCİLER SOY DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI 
Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği Başkanı Ayhan Ekdik “Sabahın erken saatlerinden itibaren insanlar gelmeye başladı. Yetiştirdikleri kuşları burada birbirileriyle soy değişikliği yaptılar ya da sattılar. Burada fuarımızı kadınlara ve çocuklara ücretsiz yaptığımız için onların da katılımı çok güzel. Satışta 10 bin güvercin var. Güvercinin yanı sıra muhabbet kuşları var, süs tavukları var. Aynı zamanda kedi ve köpek ırklarından var” dedi.
10 BİNE YAKIN KANATLI HAYVAN YER ALDI 
Konuşmasını sürdüren Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği Başkanı Ayhan Ekdik, “Şu an 10 bine yakın bir kuş var, bizim burada 600’e yakın kafesimiz var. Günler öncesinden kuş yetiştiren arkadaşlarımız rezervasyonlarını yaptırdılar, güzel bir Pazar günü burada hep birlikte fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Sadece satış oluyor, görselde çok nadide kuşlarımız var, orada arkadaşlarımız satış yapmıyorlar sadece görsel olarak bulunuyor. Tabi burada sadece kuş satışı değil, güvercin besleyen arkadaşların yem ve kafes ekipmanlarını satan yan firmalarda var” dedi.  
ÇOCUKLARIN İLGİSİ YOĞUN OLDU 
2’incisi düzenlenen Çorlu Evcil Kanatlılar Fuarına çocukların ilgisi yoğun oldu. Aileleriyle birlikte fuara gelen çocuklar kanatlı hayvanları inceledi. Özellikle iguana ve kertenkele stantlarına gelen çocuklar hayvanları yakından inceledi. 
İMDAT ŞAHİN