• Öğrenci Servisçileri Yeni Sezonu Açtı
  • Öğrenci Servisçileri Yeni Sezonu Açtı
  • Öğrenci Servisçileri Yeni Sezonu Açtı
  • Öğrenci Servisçileri Yeni Sezonu Açtı
  • Öğrenci Servisçileri Yeni Sezonu Açtı
  • Öğrenci Servisçileri Yeni Sezonu Açtı
  • Öğrenci Servisçileri Yeni Sezonu Açtı
Çorlu Güncel

Öğrenci Servisçileri Yeni Sezonu Açtı

  • 03 Eylül 2021
  • 958 Kez Okundu

Pazartesi günü başlayacak yüz yüze eğitim için Çorlu’daki öğrenci servisçileri bir araya gelerek yeni sezonun açılışını yaptı. Kurban kesen öğrenci servisçileri kazasız belasız bir yıl geçirmeyi dilediler.


Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın önünde bir araya gelen S.S. 163 Öğrenci ve Personel Taşımacılığı Kooperatifi üyeleri 06 Eylül tarihinde başlayacak yüz yüze eğitim için kurban kesti. Yeni dönem için kazasız belasız bir yıl geçirmeyi dileyen servisçileri Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş’ta yalnız bırakmadı. Düzenlenen programda konuşmaların ardından dualar edildi, daha sonra kurban kesimi gerçekleşti. 
YÖNETMELİKTE LEĞİMİZE GELİŞMELER VAR
S.S. 163 No´lu Çorlu Öğrenci ve Personel Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Behçet Yavumen yaptığı açıklamada: “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı hepimize hayırlı olsun, kurbanımızı keserek, kazasız belasız yeni sezonumuza başlamayı ümit etmekteyiz. Hepimizin bildiği gibi hepimizin büyük sorunu yönetmeliklerdi, bu yönetmeliklerde kooperatif, üst yönetim olarak şoförler odası, federasyon Türkiye genelinde bütün birimlerin ortak çalışmasıyla yönetmelikte güzel bazı bizim için olumlu gelişmeler oldu. 2018 yılından önce tescil olan araçlarda MBR kayıt cihazı, kamera sistemi ve 3 nokta emniyet kemeri aranmayacak denildi, hosteslerle ilgili başından beri savunduğumuz görüşlerde olumlu sonuçlandı. Lise mezunu bir kişi hiç belge almadan bu işi yapabilecek ortaokul veya ilkokul mezunu ise belge alarak bu işi yapabilecek. Bu hepimizin arzu ettiği bir durumdu. En büyük sorumuz bugünden başlayarak mesleki yeterlilik belgesi bununla ilgili bir erteleme yok, erteleme gelmeyeceği yönünde söylemler var” dedi.  
BİZİM ÖNCELİĞİMİZ ÖĞRECLER
Konuşmasını sürdüren Behçet Yavumen, “Fiyat tarifemiz henüz açıklanmadı, bu toplantının bu kadar gecikmesinin nedenlerinden bir tanesi okullarımızda olan saat değişikliği ve belirsizliklerdi. Az önce üzülerek öğrendiğimiz Mehmet Akif Ersoy ile Ali Kayan okulunun saatleri değil yerleri değişti. Yani Ali Kayan sabahçı, Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğlenci olacak denildi, velilere mesaj atıldı, kayıtlar alındı. Şu an Mehmet Akif Ersoy Lisesi sabahçı oldu, Ali Kayan İlkokulu öğlenci oldu. Ali Kaya Okulu’ndaki servisçi arkadaşlar diyor ki saatlerimiz çakışıyor. Mehmet Akif Ersoy ben sabah gelemem öğlene göre ayarladım. Yani çok şikâyetler alacağız. Sizlerden ricamız şu kooperatif üyesi olmayan kooperatifimizin telefon numarasını veriyor, alabileceği öğrenciyi alıyor, kooperatif kayıt alıyor, bazı velilerde sen kayıt aldın benim çocuğumu nasıl taşımazsın diyor. Arkadaşlar sizler taşımadığınız sürece bizim arkada bir 200 tane daha rezervimiz yok. Yani bu sorunları beraber çözeceğiz. Fabrikaya giden arkadaşlarımız var ben fabrikamı bırakmayacağım diyor. Arkadaşları bizim önceliğimiz öğrenci. Öğrenci işini halletmemiz gerekiyor. Hepimizin yaşadığı sıkıntılar bir” ifadelerine yer verdi.  
PANDEMİ DÖNEMİNDE EN ÇOK MAĞDUR OLAN ÖĞRENCİ SERVİSÇİLERİ OLDU 
Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş ise yaptığı konuşmada; “Çok değerli üyelerimiz gerçekten zor bir dönem geçirdik, en çok zorlanan üyelerimizde sizler oldunuz. İnşallah bundan sonra tekerimize taş konmaz, tekerimiz durmaz, tekerimiz döner işimize devam ederiz. Hosteslerle ilgili bütün hosteslerimiz alacakları belge ile gerekli çalışmaları yapacaklar. Bizin önceliğimiz öğrencileri taşımak. Ondan sonra fabrika işi yapacağız. Öğrenciler alınmadıkça şikâyetler bizlere geliyor. İki senedir zor günler geçirdi, bundan sonra da işimize çok dikkat edelim” dedi. 
ALLAH KAZASIZ BELASIZ BİR DÖNEM GEÇİRMENİZİ NASİP ETSİN 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı konuşmada: “yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun, Allah kazasız belasız çalışma imkanı versin. Bugün baktığımızda en kıymetlimiz olan evlatlarımızı taşıyorsunuz. Bu sebeple yaptığınız için çok kıymetli. İdaremizle ilgili eleştiriler olduğunda, yapılması gerekenler olduğunda kesinlikle paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. Biz şehrimiz iyi olsun diye çalışıyoruz, yollarla ilgili şeyler var, inşallah bir birbuçuk ay gibi bir sürede toparlamayı hedefliyoruz. Bu sene alt yapı konusunda çok müsaade ettik. Daha önce davet ettiğimizde arzu ettiğimiz hızla gelmiyorlardı. Hazır gelmişken de şehrimizin aydınlatması, kabloların yerin altına alınmasıyla ilgili gayretimiz oldu. Sizlere temas eden yollarımızla ilgili de belli sorunlarımız var bunun farkındayız. Evlatlarımızı taşıdığınızın bilinciyle Allah kazasız belasız bir dönem geçirmemizi nasip etsin. Biz belli periyodlarla başkanlarımızı davet edip onların görüşlerini alıp o görüşler doğrultusunda belediyemizin fikrini veya beyanatını düzenlemeye çalışıyoruz. Kararları birlikte almaya çalışıyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN