Çorlu’da geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılına yetiştirilen TED Çorlu Koleji görkemli bir törenle açılışını gerçekleştirdi.
41. okulunu Çorlu’ya kazandıran TED Kolejinin resmi açılış töreni gerçekleştirildi. 2021 yılı Ocak ayında yapılan protokol ile hayata geçirilen proje kapsamında açılışı yapılan okulun törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, TED Çorlu Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Dayanıklı, TED Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim-Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Selçuk Pehlivanoğlu, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Mehmet İlker Atasever, Meclis Üyeleri, öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.
OKULUMUZU AÇMAKTAN DOLAYI GURUR DUYUYORUZ
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Çorlu TED Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Dayanıklı, “Uzun zamandır hayalini kurduğumuz okulumuzun açılışını yapmaktan gurur duyuyoruz. Ben Bu okulun hizmete açılmasında emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 2020 yılında yaptığımız anlaşma bugün hayata geçirildi. TED’in 41. meşalesi olarak hep birlikte yeni bir yola çıkmanın heyecanını paylaşıyoruz” dedi.
OKULLARI BAŞ TACI ETMEZSENİZ ÜLKENİN GELECEĞİNDEN BAHSEDEMEZSİNİZ
TED Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim-Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Selçuk Pehlivanoğlu, yaptığı konuşmada “93 yıl önce bu güzel vatan Türk Eğitim Derneği etrafında kurumumuzu kurdu ve çok önemli misyonlar yüklemiş. Birinci misyon; ülkenin her yerinde yabancı dilde eğitim veren, ‘Benim evlatlarımı başka misyoner okullarına muhtaç etmeyecek milli okullar açın!’ 1920’lerde Türkiye’de 18 adet ülkemize ait lise var, 500’ün üzerinde misyoner lise. Biz Allah’a şükürler olsun ki Türkiye’nin her yerine okullarımızla yayılıyoruz. İkincisi; demişler ki imkânı olmayan çocuklara imkânlar sunun. Çünkü sokakta simit satan çocuğun gözündeki pırıltı benim evladımın gözündeki pırıltıyla adaletli bir yakınlıkta olmazsa bu güzel vatanda yaşayamayız. Bunun için ‘Burslar verin.’ demişler. Biz bugün yaklaşık dernek olarak ilkokuldan ve lisede okuyan öğrencilerimize 15 milyon TL ile hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu çocuklarımızın yüzde 40’ı tıp, yüzde 35’i mühendislik kazanarak dünyanın her yerine gidiyorlar. Ulusal kanal ve televizyonlarda ben bunu sürekli dile getiriyorum. Benim rahmetli babam Rize’nin Fındıklı ilçesinden gelip Ankara’da Kızılay Şefkat Yurdu’nda kalmasa ben bugün burada değildim. Kendimiz için yaşamak değil, milletimiz için yaşamak mecburiyetindeyiz. TED olarak Soma’daki çocuklarımıza sahip çıkıyoruz, depremden etkilenen, Milli Eğitim Bakanımız ile konuştum sel ve yangın felaketinden etkilenen çocuklarımıza dernek olarak sahip çıkıyoruz. Biz TED olarak ne benim babamın malının kuruluşu ne de holdingin kuruluşuyuz. Biz milletin öz kuruluşlarından biriyiz. Üçüncüsü ise eğitime yön verme. Bizim ülkemizden en büyük sosyal adaletsizlik maalesef eğitimde. Parası olan ile olmayanın eğitim süreçlerinin farklı olduğu biz zaman süreci geçiriyoruz. Biz TED olarak bu ülkenin sınav baronları ile yıllarca mücadele ediyoruz. Hatta onun ile ilgili seyredenleriniz vardır. Sınav filminde Okan Bayülgen’in oynadığı film benle başlıyor. Hiç kimse dershaneleri ağzına alamazken biz bu ülkede kampanyalar yaptık. Çünkü bu ülkeye esas olan okuldur. Okulu baş tacı etmezseniz ülkenin geleceğinden bahsedemezsiniz. 21. yüzyılda yaşıyoruz ve 21. yüzyılda hiçbir savaş silahla değil, beyinle yapılıyor. 21. yüzyılda tabi ki onurla taşıyacağımız geçmişimiz onur madalyamızdır. Artık dünyanın ritminin değiştiğini sakın unutmayalım. TED olarak düşünce kuruluşumuz ile tarafsız eğitime yön vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Mesele para değil, sistemdir. Bu sistemi Covid sürecinde gördük. Dünyada okulları en uzun kapatan maalesef 2. ülkeyiz. Fransa’da sokağa çıkma yasağı varken okullar açıktı maalesef biz kapattık. O dönemki bakan arkadaşımız ile maalesef ikna edemedik birçok şeyi. Şunu unuttuk evet turiste ve kaynağa ihtiyaç var, çark dönecek ama geleceğe de ihtiyaç var. Umuyorum ki evlatlarımızın bu kaybını toparlayabiliriz. İşimiz kolay değil. Okul sokaktan daha güvenli” diye konuştu.
GELECEĞE YAPILAN EN İYİ YATIRIM ŞÜPHESİZ EĞİTİMDİR
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ise yaptığı konuşmada “Bir ülkenin gelişmişliğini eğitim belirler. Çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve donanımlarla gelecek nesilleri hazırlamak hepimizin görevidir. İnsana ve geleceğe yapılan en iyi yatırım şüphesiz eğitimdir. Son yıllarda ülkemiz genelinde ve Tekirdağ’da özel eğitim kurumlarının sayılarının artması bizim için de memnuniyet vericidir. İlimizin eğitim seviyesine katkı sağlayacak olan TED’in kurucularına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
TED KOLEJİ NİCE FİLİZLERİN YETİŞECEĞİ BİR EĞİTİM YUVASI OLACAK
Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Ülkemizin saygın eğitim kurumlarından biri olan TED Kolejinin Çorlu’da olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Eğitim bir ülkenin gelişmesini sağlayan en önemli hususlardan bir tanesi. Eğitimde amaç yeni nesilleri ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirmek ve onları hayata hazırlamaktır. Her geçen gün nüfusu artmakta olan ilçemize hizmet etmek adına şehrimizde yeni bir eğitim-öğretim yuvasının açılması hepimizin için sevindirici. Mülkiyeti belediyemize ait olan arsa üzerine TED Çorlu Koleji açılması projesi bugün nihayet hayat buldu. İnanıyorum ki TED Koleji nice filizlerin yetişeceği bir eğitim yuvası olacak. Vatan Ailesi, Dayanıklı Ailesine ve TED Ailesine çok teşekkür ediyorum” dedi.
ÜLKELERİN EN ÖNEMLİ SERMAYESİ İNSANDIR
Düzenlenen törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ise “Ülkelerin en önemli sermayesi insandır. Tarihimizin en büyük gelişme ve kalkınma projesi olan Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük önem verdiği konu eğitimdir. TED’in en büyük ilçemiz olan Çorlu’da kolej açması ilimiz için büyük önem yaratmaktadır. Bu okul tüm Tekirdağlıların sahipleneceği okuldur. Tekirdağ her yıl göç alan bir il. Biz Büyükşehir olarak ilk yaptığımız işte 11 ilçemize okul açarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik. TED Çorlu Kolejinin eğitim hayatına başlamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
92 YILLIK TECRÜBESİ İLE TED BİR MARKA
Son olarak konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Bu yılın eğitimine başlamadık ama bugünkü TED Kolejinin açılış merasimi benim gönlümde 2021-2022 eğitim-öğretim açılışı gibi canlandı. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi okullarımızda bekliyoruz. 6 Eylül’de okullarımızın tamamı yüz yüze eğitime açılacaktır. Çocuklarımıza en iyi şartları sunmak için ilimize okullar açıyor, güçlendirme çalışmaları yapıyor, kütüphane ve laboratuvarlar kuruyoruz. Öğrencilerimiz pandemi nedeni ile okullarından uzak kaldı. Öğrencilerimize tablet desteği, okullarımıza da internet desteği verdik. Resmi ve özel kurumlarda eğitim veren 11 bin 500 öğretmenimiz var. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında il genelinde okullarımızda 187 bin 522 öğrencimiz olacak. TED Kolejinde öğrencilere burs sağlanması da eğitimde fırsat eşitliği sağlanması mutluluk verecek. TED bir marka. 92 yıllık tecrübesi, başarılı yöneticileri ve nitelikli öğretmenleri ile ilimizde yetenekli öğrenciler yetiştirecektir. Bu okulda emeği geçenlere teşekkür ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimizden maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını önemle rica ediyorum. Aldığımız tüm tedbirler öğrencilerimizin sağlığı içindi” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri, okulu gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
İMDAT ŞAHİN