• Sandık Sayısı Arttı, Seçmen Sayısı Artmadı
  • Sandık Sayısı Arttı, Seçmen Sayısı Artmadı
  • Sandık Sayısı Arttı, Seçmen Sayısı Artmadı
  • Sandık Sayısı Arttı, Seçmen Sayısı Artmadı
  • Sandık Sayısı Arttı, Seçmen Sayısı Artmadı
Çorlu Güncel

Sandık Sayısı Arttı, Seçmen Sayısı Artmadı

  • 12 Temmuz 2021
  • 847 Kez Okundu


4 Nisanda yapılan Bulgaristan seçimlerinde hükümet kurulamayınca soydaşlarımız 11 Temmuz Pazar Günü tekrar sandık başına gitti. Çorlu’da yaşayan soydaşlarımız 7 sandıkta oy kullandı. 
Bulgaristan’da tekrar yapılan genel seçimler için Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar da 112 sandıkta oy kullandı. Çorlu’da yaşayan soydaşlar da ilçede kurulan 7 sandıkta oy kullanma işlemlerini tamamladı. Seçmenler, Bulgaristan kimliği ve pasaportlarını göstererek, oy kullanırken, seçmen listelerinde isimlerini bulamayanlar dilekçe vererek oylarını kullandı. Çorlu genelinde kurulan 7 sandıkta ilk defa uygulamaya alınan dijital oy kullanma işlemi de yapıldı. Soydaşlar, sandıklarda kendilerine verilen kart ile oylarını kullandı. 
3 OKULA SANDIK KONULDU 
Çorlu’da Rumeli Mahallesi’nde Mükerrem Ali Kayan Ortaokulu’nda Havuzlar Mahallesi Bilim Sanat Merkezi’nde ve Şeyh Sinan Mahallesi Vehbi Günaşlı İlkokulu’na sandık konuldu.  Sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi akşam saat 20:00’a kadar sürdü. Çifte vatandaş olan soydaşlarımız ilk defa elektronik oy kullandılar. 
SOYDAŞLARIMIZ SANDIĞA PEK İLGİ GÖSTERMEDİ 
Geçtiğimiz 04 Nisan tarihinde yapılan Bulgaristan genel seçimlerinde Çorlu’da 2 sandıkta 2 bin 754 kişi oy kullanırken bu seçimlerde sandık sayısı 7’ye çıkarılmasına rağmen oy kullananların oranı resmi olmayan rakamlara göre 2 bin 647’de kaldı. Sandık sayısı 7 çıkmasına ve elektronik oy kullanmasına rağmen soydaşlarımız sandıklara pek rağbet göstermedi. Tekrarlara seçimlerin yaz dönemine denk gelmesi katılımı düşüren etmenlerden olurken, özellikle gençlerin ilgisi de seçimlere düşük oldu. 
BAŞKAN SARIKURT VE AK PARTİ SANDIKLARI GEZDİ 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Çorlu’da sandık kurulan okullara giderek sandıkları gezdi. Sandık temsilcilerine kolaylıklar dileyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt aynı zamanda seçmenlerle de bir araya geldi. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin’de Çorlu’da sandıkları gezdi, seçmenlerle bir araya geldi. 
İMDAT ŞAHİN