• Kurban Satış Merkezi Açılıyor
Çorlu Güncel

Kurban Satış Merkezi Açılıyor

  • 06 Temmuz 2021
  • 777 Kez Okundu

Kurban Bayramı öncesinde Çorlu Belediyesi tarafından kurban alım-satımında vatandaşlara ve hayvan yetiştiricilerine kolaylık sağlamak amacıyla küçük ve büyükbaş hayvan satış pazarı faaliyete geçiyor.




Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da hazırlıklarını tamamlayan Çorlu Belediyesi, hayvan yetiştiricilerinin kurbanlık hayvanlarını sağlık koşullarına uygun, Belediye tarafından belirlenmiş ve sürekli denetlenecek olan alanda satışa çıkarabilmesi için Kurban Satış Merkezi’ni hizmete sunuyor. Hıdırağa Mahallesi'nde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu Mezbahası yanında kurulacak olan Büyükbaş Hayvan Pazarı 6 Temmuz 2021 Salı günü (dün), Küçükbaş Hayvan Pazarı ise 13 Temmuz 2021 Salı günü açılacak. Pazarlar Kurban Bayramı’nın 3. gününe kadar açık olacak. 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Pandemi koşullarında bir bayram daha geçireceğiz. Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarımızda tüm pandemi tedbirlerini aldık ve kısa bir süre içerisinde de vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Vatandaşlarımızdan da özellikle maske ve sosyal mesafeye uymaları konusunda ricada bulunuyorum. Pazar yerine girişte görevliler tarafından ateş ölçerler ile vatandaşlarımızın ateşi ölçülecek ve pazar girişine yerleştirilen el dezenfektan aparatları sayesinde vatandaşlarımız ellerini dezenfekte edebilecek. Kurban Satış Merkezi’mizin hem vatandaşlarımız hem de hayvan yetiştiricilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.