• Yaşanan Olay, Tekirdağ'ı Yasa Boğdu
  • Yaşanan Olay, Tekirdağ'ı Yasa Boğdu
  • Yaşanan Olay, Tekirdağ'ı Yasa Boğdu
  • Yaşanan Olay, Tekirdağ'ı Yasa Boğdu
  • Yaşanan Olay, Tekirdağ'ı Yasa Boğdu
Ergene

Yaşanan Olay, Tekirdağ'ı Yasa Boğdu

  • 26 Haziran 2021
  • 1392 Kez Okundu

Ergene İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde Murat Aslan (12) Burak Önder (9) isimli iki çocuğun sele kapılarak yaşamlarını yitirmesi Tekirdağ’ı yasa boğdu.


Geçtiğimiz Cuma günü yaşanan aşırı sağanak yağış sonrası sele kapılarak yaşamlarını yitiren Murat Aslan ve Burak Önder isimli iki çocuğun sele kapılarak yaşamlarını yitirmesi herkesi derinden üzdü. Derede sele kapılarak açık olan künklere düşen iki çocuk 300 metre ilerden cansız bedenleri çıkartıldı. Kısa sürede duyulan olay, Tekirdağlıları derinden üzdü. 
VALİ YILDIRIM: VEFAT HABERLERİ BENİ ZİYADESİYLE ÜZDÜ 
Tekirdağ’ı yasa boğan olayla ilgili, Ergene’ye elen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra aileleri ziyaret etti. Ailelere baş sağılığı açıklaması yayınlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Aşırı yağıştan kaynaklı su miktarı artan kanala kapılan çocuklarımızdan, 12 yaşındaki Mustafa Aslan'ın ve 9 yaşındaki Burak Önder'in vefat haberi beni ziyadesi ile üzdü. Çocuklarımıza Allah’tan rahmet, acılarını paylaştığım kıymetli ailelerine başsağlığı diliyor, sağ kurtulan evladımıza ve ailesine de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. 
YEL, AİLELERE SABIR VE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel yaşadığı üzüntüyü dile getirdi: “Ergene İlçemizde aşırı yağış nedeniyle meydana gelen dere taşması sonucu, sele kapılarak hayatlarını kaybeden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarımız Hüseyin Aslan’ın oğlu Mustafa Aslan ve arkadaşı Burak Önder’e Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun” dedi.
AYGUN, EVLATLARIMIZ İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’de bir açıklama yaparak; “Ergene ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesi mezarlığının yakınından geçen dere yatağının taşması nedeniyle hayatını kaybeden 14 yaşındaki evlatlarımız Mustafa Aslan ve Barış Önder içimizi yaktı. Evlatlarımıza Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabır ve başsağlığı dilerim. Evlatlarımız için çok üzgünüm” dedi. 
ALBAYRAK, ACIMIZ ÇOK BÜYÜK
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ta yayınladığı başsağlığı mesajında; “Ergene İlçemizde yaşanan sel felaketinde Cumhuriyet Mahallemizde ne yazık ki iki evladımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Acımız çok büyük. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarımız Hüseyin Aslan’ın oğlu Mustafa Aslan ve arkadaşı Burak Önder’e Allah’tan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı ve sabır diliyorum” ifadelerine yer verdi. 
YÜKSEL, ALLAH ÇOCUKLARIMIZI PEYGAMBERİMİZE KOMŞU EYLESİN
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’de yayınladığı mesajda, “Cumhuriyet Mahallemizde yaşanılan elim bir sel felaketinde hayatını kaybeden evlatlarımız Mustafa Aslan ve Burak Önder’e Allah’tan rahmet ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Rabbim çocuklarımızı peygamber efendimize komşu eylesin” dedi. 
GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİLER
Tekirdağlı vatandaşlar üzüntülerini dile getirirken Ergene’deki vatandaşlar ise hayatını kaybeden çocukların ailelerinin yalnız bırakmadı. Taziye evine ziyaretlerde bulunan Ergeneli vatandaşlar ailelere başsağlığı diledi, dualar okudu. Hafta sonu Cumartesi Günü Ergene’de kılınan cenaze töreni sonucu Murat Aslan ve Burak Önder toprağa verildi. 
İMDAT ŞAHİN