• “Gençlerin 19 Mayıs Ruhuna Sahip Çıkmaları Önem Taşıyor”
Ergene

“Gençlerin 19 Mayıs Ruhuna Sahip Çıkmaları Önem Taşıyor”

  • 19 Mayıs 2021
  • 1569 Kez Okundu

CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Nuhoğlu, gençlerin 19 Mayıs ruhuna sahip çıkmasının önemine değindi.

“Türkiye’nin kurtarıcısı ve Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ulusal kurtuluş savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, ülkenin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini yaktığı tarihin, 102’inci yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve onurunu yaşıyoruz” diyen Nuh Nuhoğlu, “19 Mayıs 1919’da atılan bu tarihi adımın, vatanı işgal edilmiş, savaşlarda yorgun düşmüş yoksul halkın kendi kaderini eline aldığı, ayağını bağlayan zincirleri kırdığı bir milat olması sebebiyle; 19 Mayıs 1919 milletçe hafızamıza silinmemek üzere nakşettiğimiz özel ve özellikli bir tarihtir” dedi. 
TÜRK MİLLETİ KENDİNE DAYATILAN ŞARTLARA BOYUN EĞMEDİ 
Açıklamasını sürdüren CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu, “Onlarca yıl, onlarca cephede yorgun düşmüş Türk milleti, kendisine dayatılan şartlara boyun eğmeyeceğini, Samsun’dan başlayan süreçle ilan etmiş; tüm unsurlarıyla bir ve bütün olarak ata yurdunda, hür, bağımsız ve egemen bir millet olarak tarih yolculuğuna devam etmek için verdiği mücadeleyi zaferle taçlandırmıştır. Türkiye’nin en önemli serveti gençlerimizdir; bu süreçte, hiç kuşkusuz, genç nesillere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamaları, özümsemeleri ve bu ruha sahip çıkmaları büyük önem taşımaktadır. Atatürk’ün bu özel günü asil milletin gençlerine, “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” diyerek en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizi gençlere emanet ederek, onlara olan güven ve inancını göstermiş, bu anlamlı günü de bayram olarak gençlerimize armağan etmiştir” dedi. 
ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI MİNNETLE YAD EDİYORUZ 
“Bu günün, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de çok önemlidir. Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkânlara kavuşması, dünya gençleriyle rekabet edebilecek birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışacağız” diyen Nuh Nuhoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmek en büyük görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle 102 yıl önce Samsun’da hürriyet ateşini yakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milletimizin istiklal ve istikbal yolculuğunda ona eşlik eden silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Cumhuriyetimizi yaşatma ve yüceltme görevi verilen, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum” dedi. 
İMDAT ŞAHİN