• Okullar Bölgesi Düzenleme Bekliyor!!!
  • Okullar Bölgesi Düzenleme Bekliyor!!!
  • Okullar Bölgesi Düzenleme Bekliyor!!!
  • Okullar Bölgesi Düzenleme Bekliyor!!!
  • Okullar Bölgesi Düzenleme Bekliyor!!!
  • Okullar Bölgesi Düzenleme Bekliyor!!!
  • Okullar Bölgesi Düzenleme Bekliyor!!!
Çorlu Güncel

Okullar Bölgesi Düzenleme Bekliyor!!!

  • 17 Mayıs 2021
  • 1050 Kez Okundu

Bülent Ecevit Bulvarı’nın altında yer alan okullar bölgesinin ortasındaki boş alan düzenleme bekliyor. Daha önceden proje yapılacağı konuşulan alanla ilgili hala bir adım atılmadı.



Birçok lisenin yer aldığı okullar bölgesinin ortasında kalan boş arazi yıllardır atıl vaziyette duruyor. Binlerce öğrencinin eğitim öğretim gördüğü okulların ortasında kalan boş arazinin toz toprak içinde olması öğrencileri de canından bezdirmiş durumda. Yaz döneminde tozdan geçilmeyen kışın ise çamuru eksik olmayan araziyle ilgili daha önceden proje yapılacağı belirtilmişti ama hala bir adım atılmadı. 
BOŞ ALANA PROJE YAPILACAKTI, HALA BİR ADIM ATILMADI
Birçok okulun bir araya getirildiği okullar bölgesinin ortasındaki alana proje yapılacağı belirtilmişti. Boş alana basketbol sahaları, kantin gibi öğrencilerin vakit geçirebileceği alanlar inşa edilecekti fakat bir türlü yapılamadı. Öğrenciler tozun toprağın içinde eğitim öğretim görmeye devam ediyor. Okullar bölgesinin maalesef güvenliği de yok. Elini kolunu sallayan okulların içini kadar girebiliyor. Öğrenciler öğle yemeklerinde araba bagajında getirilen dönerleri yemek zorunda kalıyor. 
KAMPÜS ŞEKLİNDE YAPILABİLİR 
Okullar bölgesinin giriş kısmında güvenliğin olmaması, öğrenciler açısından tehlike yaratıyor. Okullar bölgesine girmek isteyenler elini kolunu sallayarak geçebiliyor. Bazı yiyecek satıcıları araba bagajında öğrencilere yemek taşıyor. Güvenliğin alınması gerektiğini vurgulayan öğrenci velileri, “kampus şeklinde boş alan değerlendirilebilir. Burada kocaman bir alan var, ortak kantin, ortak oyun alanları, basketbol gibi çeşitli spor birimleri oluşturulabilir. Yemekhane yapılabilir. Yeter ki niyetine girilsin” dedi. 
YAZIN TOZU, KIŞIN ÇAMURU EKSİK OLMUYOR 
Binlerce öğrencinin eğitim öğretim gördüğü okullar bölgesinin orta kısmında yer alan arazinin kışın çamuru yazın tozu eksik olmuyor. Gazetemize konuşan öğrenciler, “boş olan alanın maalesef kışın çamuru yazın tozu eksik olmuyor. Pandemi öncesi okula gelip giderken çok zorluk yaşıyorduk. Yaz olduğu zaman bir araba geçse yanımızdan tozu dumana katıyor. Kışın ise çamuru eksik olmuyor. Biran önce burada bir düzenleme yapılmasını istiyoruz” dedi. 
BAZI GÜNLERDE KAMYONLAR, TIRLAR PARK EDİYOR 
Okulların ortasında kalan boş araziye bazı günlerde ise kamyonların, tırların park ettiği görülüyor olması tepkilere neden oldu. Bölgede yaşayan vatandaşlar, “bazı günlerde okulları bölgesine kamyon ve tırlar gelip park ediyor. Günlerce orada kaldığı oluyor. Okullar bölgesinde bu durumların olması kabul edilemez. Buraya bir proje yapılıp öğrencilerin hizmetine sunulması gerekiyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN