• Çorlu Tarihi Kalabalık Yaşadı
  • Çorlu Tarihi Kalabalık Yaşadı
  • Çorlu Tarihi Kalabalık Yaşadı
  • Çorlu Tarihi Kalabalık Yaşadı
  • Çorlu Tarihi Kalabalık Yaşadı
  • Çorlu Tarihi Kalabalık Yaşadı
  • Çorlu Tarihi Kalabalık Yaşadı
  • Çorlu Tarihi Kalabalık Yaşadı
Çorlu Güncel

Çorlu Tarihi Kalabalık Yaşadı

  • 17 Mayıs 2021
  • 1273 Kez Okundu

17 Günlük tam kapanmanın ardından Çorlu’da hem banka önlerinde hem de çarşı merkezinde tarihi kalabalık yaşandı.


29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında yaşanan tam kapanma döneminin ardından Türkiye kademeli normalleşmeye geçti. Kademeli normalleşmenin başladığı 17 Mayıs itibariyle çarşı merkezlerinde insan seli oluştu. Banka, PTT gibi kurumların önünde uzun kuyruklar oluşurken, Cumhuriyet Meydanı da tarihi kalabalık yaşadı. 
17 GÜN SONRA ESNAF KEPENGİNİ AÇTI 
29 Nisan tarihinde başlayan tam kapanma nedeniyle kepenklerini kapatan esnaflar 17 günün ardından kepenklerini açtı. İşyerlerini açan esnaf, gün boyunca satışları yaptı. Çorlu esnafı gazetemize yaptığı açıklamada: “17 gün boyunca dükkânlarımız kapalı kaldı, tam kapanma nedeniyle işyerlerimize gidemedik. Fakat 17 günlük sürenin sonuna geldik, şimdi dükkanlarımızın kepenklerini kaldırdık ve işimizin başına geçtik. İnşallah bu korona virüs dönemi sona erer ve bir daha böyle durumlarla karşılaşmayız” dedi. 
BANKA VE PTT ÖNLERİNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU 
17 günlük süren tam kapanma döneminde de açık olan Ramazan Bayramı ile birlikte kapanan banka ve PTT gibi kurumların önlerinde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar işlem yapmak için bankaların önüne koştu. Sosyal mesafenin yer yer azaldığı kuyruklar gün boyu devam etti. Bankalara sınırlı sayıda müşteri alınırken diğer vatandaşlar dışarda kuyrukta beklemek zorunda kaldı. Çorlu’da gün boyu devam eden kuyruklar görenleri şaşırttı. 
UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU 
Tam kapanmanın 17 Mayıs Saat 05:00 itibariyle bitmesiyle birlikte Çorlu’da özellikle Omurtak Caddesi ve Kumyol Caddesi’nde uzun araç kuyrukları oluştu. Yer yer belediyelerin otoparklarına dolu tabelaları asıldı. Aşırı yoğunluk nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Adım adım ilerleyen trafik nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, çarşı merkezinde oluşan aşırı kalabalık duyarlı vatandaşların endişe duymasına neden oldu. 
ÇARŞI MERKEZİ HINCA HINÇ DOLDU 
17 günlük tam kapanmanın ardından vatandaşlar kendini sokağa attı. Özellikle çarşı merkezi insan kalabalığıyla dolarken Cumhuriyet Meydanı da doldu taştı. 17 günün sonunda kademeli normalleşmenin başladığı 17 Mayıs Pazartesi günü Çorlu’da yaşanan aşırı kalabalık endişeye sebebiyet verdi. Vaka sayıları düşmüş olsa da korona virüs sürece devam ederken bu kadar kalabalıkların oluşması duyarlı vatandaşları korkuttu. 
İMDAT ŞAHİN