• Nisan Yağmurları Bereketi Artırdı
  • Nisan Yağmurları Bereketi Artırdı
Çorlu Güncel

Nisan Yağmurları Bereketi Artırdı

  • 15 Nisan 2021
  • 965 Kez Okundu

Tam zamanında yağan Nisan yağmurları çiftçinin yüzünü güldürürken, Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan verimlerin artacağını belirtti.

Nisan ayının başlamasıyla birlikte yağışların tam zamanında yağdığını belirten Yüksel Ertan bereketli bir yıl olacağını belirterek, buğday fiyatlarının biran önce bayramdan sonra açıklanmasını istedi. Çiftçilerin dört gözle buğday fiyatlarını beklediğini belirten Yüksel Ertan Adana’da 15 Nisan itibariyle buğday hasatlarının başlayacağını belirtti. 
NİSAN YAĞMURLARI BUĞDAY VE KANOLAYA İYİ GELDİ 
Yağmurların buğday ve kanolaya iyi geldiğini belirten Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan gazetemize konuştu: “Nisan ayında başlayan yağışlar çiftçilerin yüzünü güldürdü. Tam zamanında yağışlar yağdı. Bu sene yağmurların yağmasından çiftçiler olarak memnunuz. Şu an verimler iyi durumda. Buğday ve kanolalar ekimi yapıldı yağışlar zamanında yağdı. Ayçiçekleri ekilecek. Yani verimler iyi durumda” dedi. 
ÇİFTÇİLER BUĞDAY FİYATLARININ AÇIKLANMASINI BEKLİYOR 
Çiftçilerin buğday fiyatlarının açıklanmasını beklediğini belirten Yüksel Ertan, Ramazan Bayramından sonra açıklanırsa çok iyi olacak dedi. Konuşmasını sürdüren Ertan, “Buğday fiyatları her yıl Mayıs Ayının sonu gibi açıklanıyordu ama erken açıklanırsa çok iyi olacak. Çünkü Adana bölgesinde 15 Nisan gibi buğday hasatları başlıyor. Bayramdan sonra buğday fiyatları açıklanırsa çiftçiler mutlu olacaklar” dedi. 
İMDAT ŞAHİN