• Tarihi Çeşme Restore Edildi Fakat Suyu Bağlanmadı
  • Tarihi Çeşme Restore Edildi Fakat Suyu Bağlanmadı
  • Tarihi Çeşme Restore Edildi Fakat Suyu Bağlanmadı
Çorlu Güncel

Tarihi Çeşme Restore Edildi Fakat Suyu Bağlanmadı

  • 13 Nisan 2021
  • 1062 Kez Okundu

Çorlu’da Hıdırağa Mahallesi Hacıhamam Sokak üzerinde bulunan 150 yıllık tarihi olan Gazi Çeşme’nin restorasyonu yapıldı fakat bir türlü suyu bağlanmadı.


2019 yılının Aralık Ayı içerisinde Çorlu Belediyesi ekipleri tarafından restorasyonu yapılan tarihi çeşme maalesef suyu bağlanmadan bırakıldı. 150 yıllık Gazi Çeşmesi’nin önüne de araçların park etmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Çeşme’nin etrafına konulan ışıklı projektörlerin ise sökülerek çalınması esnafın tepkisine çekiyor. 
RESTORASYONU YAPILDI, NE İSİM YAZILDI, NE DE SUYU BAĞLANDI 
150 yıllık Gazi Çeşmesiyle ilgili gazetemize konuşan bölge esnafı, “Gazi Çeşmesi’nin tarihi 150 yıllık, geçtiğimiz 2019 yılının Aralık Ayı’nda restorasyonu yapıldı fakat çeşmenin ne ismi yazıldı, ne de suyu bağlandı. Bu kabul edilemez bir durum. Tarihi Çukur Çeşme’nin suyu da bağlandı isimlikleri de yazıldı. Neden burada böyle bir şey yapılmadan bırakıldı” dedi. 
SUYUNUN BAĞLANMASINI İSTİYORUZ 
Tarihi Gazi Çeşme’nin suyunun bağlanmasını isteyen vatandaşlar yetkilere seslendi: “Buranın suyunun bağlanmasını istiyoruz. Çeşmenin suyunun akması gerekiyor. Tarihi çeşmenin bu durumda olmasını istemiyoruz. İsimliğinin yazılmasını istiyoruz. Bunlar çok zor işler değil. Yetkililer neden bunu yapmadan bıraktılar” dedi. 
TARİHİ ÇEŞMENİN ÖNÜ OTOPARK OLMUŞ 
150 yıllık tarihi bulunan Gazi Çeşmenin önüne araçların park edilmesi de vatandaşların tepkisine neden oldu. Sürekli araçların gelip çeşmenin önüne park ettiğinin altını çizen vatandaşlar, “Tarihi çeşmeler gün yüzene çıkarılmak için restore ediliyor. Çorlu Belediyesi Gazi Çeşme’nin restorasyonunu yaptı ama araçlardan çeşme gözükmüyor. Tarihimize değer vermeliyiz, çeşmelerimizi korumalıyız” dedi. 
İMDAT ŞAHİN